Sătmăreanul Emanuel Gyenes a ajuns la final, la al 12-lea său Raliu Dakar

Scris de Ionuţ Blăjean, 14 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Raliul Dakar – Arabia Saudită a ajuns vineri la final. Printre finaliştii de la clasa moto s-a numărat şi sătmăreanul Emanuel Gyenes, de la Autonet Motorcycle Team. Acesta s-a aflat la cea de-a 12-a participare.

Cu mai multe probleme tehnice, Mani Gyenes nu a încheiat Dakarul exact cum şi-a dorit. Înainte să plece din Satu Mare ne spunea că vrea o clasare în Top 30 la general, respectiv să prindă podiumul la clasa Male Moto, cea fără asistenţă tehnică. Sătmăreanul a încheiat la 8 ore 19 minute şi 41 de secunde distanţă de câştigătorul Sam Sunderland (Marea Britanie).

Ultima etapă, desfăşurată vineri, a avut traseul Bisha – Jeddah, cu un total de 676 de kilometri, din care 163 pe proba specială. Sătmăreanul a încheiat cu timpul 2 ora 3 minute 24 de secunde, la 23 de minute şi 24 de secunde de învingătorul Pablo Quintanilla (Chile).
La clasa Malle Moto Gyenes a încheiat etapa pe patru, iar la general a fost pe cinci. Cea mai bună clasare a lui Gyenes la Raliul Dakar, în clasamentul general, a fost în 2016 (locul 14), alte performanţe înregistrate fiind două victorii la clasa Marathon (2011, 2015) şi alta la Malle Moto, în 2020. În 2021, Gyenes (KTM) a ocupat locul 23 la general şi a fost pe 2 la Malle Moto.

Acum, Mani Gyenes îşi face bagajele şi se întoarce în România. În numărul următor vom reveni cu declaraţiile sale după o nouă aventură cu mii de kilometri parcurşi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517