Sătmăreanul Alexandru Darida va expune la Las Vegas şi în Italia

Scris de Vasile Andreica, 09 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Portretul lui Constantin Brâncuşi

Portretul lui Constantin Brâncuşi realizat de Alexandru Darida

Pictorul Alexandru Darida, născut la Satu Mare şi stabilit în SUA la Chicago, va participa cu mai multe lucrări în expoziţia „International Contemporary Masters” vernisată în 4 martie de Metropolitan Gallery Art Museum din  Las Vegas. Evenimentul are loc cu prilejul lansării unui album de artă contemporană ajuns la a 11-a ediţie.

Până atunci Darida va primi, în 18 februarie, premiul „Cristofor Columb – Explorator al Artei” într-un eveniment organizat la Genova, în Italia. La sfârşitul lunii mai, artistul va fi prezent la Florenţa pentru vernisajul expoziţiei „Top 60 Masters of Contemporary Art”, organizat de revista Art Tour International Magazine, care editează anual un catalog în care Darida a fost prezent în ultimele două ediţii.

Născut la Satu Mare, Alexandru Darida a absolvit Institutul de Arte Plastice din Cluj în 1978. În 1985 a plecat în Italia, unde a urmat cursurile Academiei libere de artă Benedetti din Roma. În 1987 artistul a imigrat în SUA, stabilindu-se la Chicago, unde şi-a continuat studiile la American Academy of Art, fiind marcat de Irving Shapiro. Lucrări ale artistului se află, în colecţiile unor prestigioase instituţii, precum Powerhouse Museum şi Sydney Opera House, şi au fost expuse la galerii din România, la Smithsonian Museum, la Illinois State Museum şi la MNAR din Bucureşti.

Vasile A.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517