Sătmăreanul Adrian Rus a devenit sâmbătă vicecampionul Ungariei la fotbal | Informaţia Zilei

Sătmăreanul Adrian Rus a devenit sâmbătă vicecampionul Ungariei la fotbal

Scris de Constantin Demian, 29 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sâmbătă s-a încheiat ediţia 2019-2020 a campionatului Ungariei la fotbal. Titlul naţional a fost câştigat de de Ferencvaros Budapesta, echipă care va reprezenta Ungaria în tururile preliminare ale Ligii Campionilor.

Pe locul 2 s-a clasat MOL Fehervar, echipă la care joacă sătmăreanul Adrian Rus, internaţional al României.  Fehervar, care va juca în tururile preliminare ale Ligii Europa, a terminat la 7 puncte în spatele lui Ferencvaros şi a avut un avans de 9 puncte faţă de Academia Puskas, ocupanta locului 3.

Adrian Rus s-a transferat la MOL Fehervar în iunie 2019 după ce a debutat în naţionala de tineret a României cu care a jucat la turneul final al Campionatului European. El nu a juca foarte mult la Fehervar, fiind în teren în 11 meciuri din 33 posibile. După ce a ales să joace pentru naţionala mare a României, fotbalistul sătmărean, care deţine şi cetăţenia maghiară, a fost mai mult rezervă. Dar el a avut şi câteva probleme de sănătate care l-au ţinut departe de teren o vreme. Treptat lucrurile au intrat în normalitate din toate punctele de vedere, iar în ultimele jocuri Rus a fost utilizat cu regularitate. Imediat după ce s-a încheiat sezonul în Ungaria, Rus s-a întors la Satu Mare pentru o scurtă vacanţă.

În momentul de faţă valoarea de piaţă a lui Adi Rus, conform transfermarket, este de 400.000 de euro. Dar în iunie 2019, după Europenele de tineret, Rus a avut o cotă de piaţă de 800.000 de euro.

În prima ligă a Ungariei au mai evoluat alţi trei fotbalişti cu trecut sătmărean, Cornel Ene şi Claudiu Bumba la Kisvarda şi Erwin Zsiga la Kaposvar.

Kisvarda a terminat campionatul pe locul 8 şi va continua să joace în prima ligă din Ungaria, în timp ce Kaposvar a terminat sezonul pe ultimul loc şi a retrogradat în liga secundă. Cornel Ene a evoluat în 14 partide pentru Kisvarda, echipă pentru care a marcat un gol, în timp ce Bumba a intrat în teren în 23 de partide şi a dat 3 goluri.

Erwin Zsiga a jucat pentru Kaposvar până în această primăvară când şi-a reziliat contractul. S-a întors la Satu Mare, s-a înţeles cu CSM Satu Mare, dar nu a apucat deocamdată să joace datorită întreruperii campionatului Ligii 4.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517