17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Sătmăreanca Claudia Şerdan promovează muzica folk la Milano

Scris de Vasile Andreica, 25 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Imagine din concert

Imagine din concert

Duminică, 19 noiembrie, la Milano, în Auditorium Padre Reina din via Meda, sute de români şi italieni s-au adunat într-o sărbătoare a folkului organizată de o cântăreaţă sătmăreană: Claudia Şerdan.

Organizat în memoria lui Adrian Păunescu şi în semn de cinstire a fenomenului Cenaclul Flacăra, concertul i-a avut ca invitaţi pe Ducu Bertzi, Andrei Păunescu, Evandro Rosetti şi, desigur, Claudia Şerdan alături de trupa italiană Fracassoni, aceştia din urmă cântând celebre melodii folk în limba română! Succesul a fost răsunător. Dar mai bine o lăsăm pe Claudia să povestească istoria unui vis împlinit, într-un text publicat pe pagina ei de Facebook.

Claudia despre concert

“Nici nu ştiu de unde să încep. De ani de zile, observam mişcările celor de aici. Încercam să identific posibili colaboratori. Făceam calcule, măcinam şi hrăneam un vis. Apoi am cunoscut o femeie extraordinară. Cu ochi buni şi seriozitate pe chip, Angela Grigor. Am sunat-o să îi povestesc visul meu. Ea mi-a vorbit apoi despre Angela Anisei Kilat. Le-am invitat la o cafea şi le-am prezentat negru, pe alb, ideea mea. Pline de entuziasm am pornit la drum.

Claudia Şerdan

Claudia Şerdan

Ca orice drum, a fost plin de momente de bucurie sau dezamăgire. Momente în care am pierdut entuziasmul, dar nici o clipă echilibrul. Am reuşit să realizez acest vis. Să arăt ce înseamnă un spectacol de calitate. Să le arat diferenţa dintre spectacol şi petrecere unor domni care cred că Diaspora se învârte în jurul lor, dăruind muzică de petrecere şi sarmale, iar apoi explicând pe cine au de votat. Ei bine. Aici nu au fost nici sarmale, nici campanie electorală. A fost un vis. Şi ca în orice vis, au fost Feţi Frumoşi, dar nu cu cai. Cu chitări. Au fost batalioane de români din toate colţurile ţării. Ardeleni, olteni, bănăţeni, moldoveni, bucovineni. Dar şi foarte mulţi italieni. Uniţi de un singur sentiment. Dragostea pentru muzică (…).

Mulţumiri

Dragilor şi respectaţilor colegi de la Fracassoni, trupă italiană, care au studiat notă cu notă piese din repertoriul trupei Phoenix, Sfinx, Vali Sterian, Florian Pittiş. Mulţumesc frumos, Dan Alex Sârbu (fost chitarist Iris şi tutor Fracassoni) care a crezut în acest proiect şi care a asigurat sonorizarea concertului. Oaspetilor mei Ducu Bertzi, Andrei Păunescu, Evandro Rossetti. Mulţumesc Viorel Boldiş, care ne-a emoţionat cu două minunate poezii.  (…) Mulţumesc celor care cum au putut ne-au ajutat cu vânzarea biletelor (…). Multumesc baeţilor ce au ajutat la descărcat şi încărcat echipamentul de scenă, printre care Laurenţiu Lemnaru. Cer scuze celorlalţi cărora nu le stiu numele. Mulţumesc lui Angelo Commendatore, care cuminte şi ascultător a butonat luminile după cum le-au spus băieţii lui Dan. (…)

Artişti şi organizatori

Artişti şi organizatori

Mulţumesc domnilor consuli ai României, prezenţi ca spectatori în mijlocul publicului, şi ei cântând din mijlocul sălii în picioare ca toţi ceilalţi. Mulţumesc zecilor de italieni care au răspuns invitaţiei noastre de a descoperi o parte din noi. Mulţumesc bătrâneilor de la Auditorium care de la 9 dimineaţa până la ultimul bec stins după concert au stat cu noi şi au răspuns la fiecare întrebare. Mulţumim Parohiei din Rho care ne-a dat sala.

Dar un emorm MULŢUMESC DIN SUFLET….unul câte unul fiecăruia dintre voi. Care aţi făcut ca visul meu să devină realitate. Sunt încă emoţionată. Lacrimi de bucurie şi mulţumire mi se rostogolesc pe chip exact ca aseară, în deschidere, când am văzut sala plină şi am auzit aplauzele voastre.

Dar înainte de a pune ultimul punct nu pot să nu mulţumesc celor ce m-au ajutat la publicizarea concertului. Printre care dragul Sorin Andrei, realizatorul emisiunii Hai-Hui Prin Sufletul Folkului, domnului Cornel Bucşa de la Radio Diaspora, celor ce pe fb au umplut paginile şi grupurile cu material promoţional. Nu în ultimul rând iubiţilor mei Beatrice Lenzini (fiica – n.r.) şi Renato Marcialis (iubitul – n.r.), care din primul moment m-au încurajat, suportat, sfătuit zi şi noapte, care au înţeles lipsa mea în viaţa privată, care se bucură cu mine azi de reuşita acestui concert”.

Claudia este stabilită în Italia de aproape două decenii, iar de aproape 5 ani şi-a reluat cariera muzicală. În pregătirea concertului a trecut prin mari provocări, inclusiv probleme în familie şi un accident de maşină. Dar a răzbit. Soarta ţine cu cei curajoşi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.