Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

Şase lideri sindicali sătmăreni, la o conferinţă a FSE Spiru Haret în Bucureşti

Scris de Vasile Nechita, 10 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La nivel naţional, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a organizat un seminar-conferinţă având ca invitaţi din partea autorităţilor şi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale. Locul de desfăşurare a fost Aula Facultăţii Creştine „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.


Din partea organizaţiilor sindicale au participat 500 de delegaţi. Sindicatul Învăţământ Preuniversitar (SIP) Satu Mare a fost reprezentat de şase membri ai Biroului Executiv, care au făcut deplasarea cu trenul.
Şedinţa a avut trei sesiuni. În sesiunea I au avut alocuţiuni toţi participanţii prezenţi (au lipsit Liviu Dragnea şi Simion Hancescu). Sesiune a II-a a fost rezervată întrebărilor şi răspunsurilor, iar în sesiunea finală preşedintele federaţiei, Marius Nistor, a sintetizat concluziile întâlnirii.
Tematica discuţiilor a fost diversă pornind de la problemele cu manualele şi auxiliarele, operarea în programul EDUSAL şi încheierea noului contact, evaluările la bacalaureat, salarizarea diferenţiată, finanţarea de bază, problemele din mediul rural, problemele din învăţământul profesional şi tehnic, necalificaţii din sistem etc.
Evident au fost reiterate problemele din sistem şi nemulţumirile sindicatului: legea salarizării, efectele fiscalizării, executarea hotărârilor judecătoreşti cu obiectiv plata diferenţelor salariale şi cele cu plata de daune-interese moratorii, voucherul de vacanţă, regulamentul-cadru privind sporurile pentru condiţii de muncă, procentul din PIB alocat educaţiei.
Au fost aplaudate şi apreciate intervenţiile reprezentanţilor elevilor, respectiv „atitudinea proaspătă şi critică” manifestată de aceştia.
Concluzia generală a participanţilor a fost că educaţia trebuie să fie o prioritate şi nu doar declarativ. O investiţie în educaţie este o investiţie pentru viitor. Promisiunea ministrului Liviu Pop că în 2018 învăţământul va avea cel mai mare buget pentru educaţie din ultimii 10 ani (spre 5% din PIB) ar fi un prim pas, dar să nu uităm că de ani de zile nu se respectă legea educaţiei privind alocarea a 6% din PIB.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.