17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Şase bănci din faţa blocurilor de pe str. Sănătăţii din Micro 16 au fost demolate

Scris de Vasile Nechita, 08 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În curtea mai multor blocuri din cartierele Sătmarului locatarii şi-au construit, cu fonduri proprii, bănci pentru odihnă. La fel s-au petrecut lucrurile şi în cartierul Micro 16. Numai că în ultimul timp lucrurile evoluează în sens invers.

Concret, şase bănci din faţa blocurilor de pe strada Sănătăţii au fost demolate. Primele de la scara 8, în urmă cu un an, după care le-a venit rândul celor de la scările 10 şi apoi 12.

Cauza demolărilor au fost cetele de tineri care, după ce le ocupau până seara târziu, deranjau locatarii prin modul lor gălăgios de manifestare. Mai mult decât atât, la plecare, lăsau în urma lor mormane de deşeuri de hârtie, pungi de plastic sau coji de seminţe. Observaţiile locatarilor de la scara 8 nu au fost câtuşi de puţin convingătoare, până ce au fost nevoiţi să taie răul de la rădăcină, adică să desfiinţeze băncile. Soluţia găsită de tineri a fost mutarea grupului de taifas la scara 10, iar după ce şi acolo s-a repetat operaţia s-au dus la scara 12. Aşa le-a venit rândul, zilele trecute, să fie demolate şi ultimele băncile de la acel bloc.

L-am întrebat pe un locatar, care stătuse de vorbă cu grupul de tineri, de ce nu au ales ei băncile din parc, situate în apropiere. Răspunsul său a fost că băncile din parc nu sunt dispuse faţă în faţă, aşa cum ar prefera tinerii pentru a le facilita conversaţia. Iată o temă bună pentru a fi analizată de edilii oraşului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.