00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Şase bănci din faţa blocurilor de pe str. Sănătăţii din Micro 16 au fost demolate

Scris de Vasile Nechita, 08 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În curtea mai multor blocuri din cartierele Sătmarului locatarii şi-au construit, cu fonduri proprii, bănci pentru odihnă. La fel s-au petrecut lucrurile şi în cartierul Micro 16. Numai că în ultimul timp lucrurile evoluează în sens invers.

Concret, şase bănci din faţa blocurilor de pe strada Sănătăţii au fost demolate. Primele de la scara 8, în urmă cu un an, după care le-a venit rândul celor de la scările 10 şi apoi 12.

Cauza demolărilor au fost cetele de tineri care, după ce le ocupau până seara târziu, deranjau locatarii prin modul lor gălăgios de manifestare. Mai mult decât atât, la plecare, lăsau în urma lor mormane de deşeuri de hârtie, pungi de plastic sau coji de seminţe. Observaţiile locatarilor de la scara 8 nu au fost câtuşi de puţin convingătoare, până ce au fost nevoiţi să taie răul de la rădăcină, adică să desfiinţeze băncile. Soluţia găsită de tineri a fost mutarea grupului de taifas la scara 10, iar după ce şi acolo s-a repetat operaţia s-au dus la scara 12. Aşa le-a venit rândul, zilele trecute, să fie demolate şi ultimele băncile de la acel bloc.

L-am întrebat pe un locatar, care stătuse de vorbă cu grupul de tineri, de ce nu au ales ei băncile din parc, situate în apropiere. Răspunsul său a fost că băncile din parc nu sunt dispuse faţă în faţă, aşa cum ar prefera tinerii pentru a le facilita conversaţia. Iată o temă bună pentru a fi analizată de edilii oraşului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.