Sărmăluţe în frunză de ştevie | Informaţia Zilei

Sărmăluţe în frunză de ştevie

Scris de I. Z., 29 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

20-25 de frunze de ştevie, circa 200 g de macriş, 600 g carne tocată de viţel sau de porc, 200 g orez, o ceapă, 2 linguri de ulei (sau o ligură de untură de porc), 2 ouă, sare, piper, boia de ardei, precum şi mărar verde, dacă vă place combinaţia.

Mod de preparare:

Ceapa se mărunţeşte şi se căleşte în ulei. Frunzele de ştevie se curăţă de coceni şi se opăresc, dar nu în apă clocotită, ci doar la aburi. Se amestecă orezul, carnea tocată, ouăle, ceapa călită şi condimentele. Se curăţă şi se spală şi frunzuliţele de macriş. Frunzele de ştevie care sunt prea mari se taie în două. Se formează sărmăluţele, iar într-un vas de lut se aşează un strat de frunze de macriş, mărar – dacă folosiţi, apoi un strat de sarmale. Din nou câteva frunze de macriş, apoi din nou sarmale. Dacă doriţi, între ele puteţi aşterne şi câteva feliuţe de piept de pui sau şuncă afumată tăiată la o grosime de cel mult o jumătate de centimetru (altfel carnea rămâne nefiartă) şi tot aşa mai departe, stratificat, cu grijă ca pentru ultimul strat să vă rămână câteva frunze de macriş. Se umple vasul cu apă, se acoperă şi se dă la cuptorul încins în prealabil. După 20 minute se ia capacul şi se mai ţine la cuptor până când stratul superior de sarmale este fiert. Se stinge focul, se acoperă vasul din nou şi se mai lasă în cuptor circa 20-30 de minute. Se serveşte cu smântână sau bulion, după gust.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345