Sărbătoare la Scărişoara Nouă cu ocazia hramului | Informaţia Zilei

Sărbătoare la Scărişoara Nouă cu ocazia hramului

Scris de Mihaela Ghiţă, 25 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin al Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar au liturghisit miercuri la Mănăstirea Scărişoara Nouă, cu ocazia hramului Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Slujba a reunit credincioşi veniţi din toate colţurile judeţului, bucuroşi că pot fi împreună în rugăciune alături de ierarhii locului şi toţi ceilalţi slujitori ai bisericii. Primirea celor doi ierarhis-a făcut în sunetul clopotelor şi al tulnicelor. Au fost întâmpinaţi cu toată cinstea de obştea mănăstirii în frunte cu părintele stareţ Spiridon, autorităţile locale, locuitorii din zonă şi de către toţi pelerinii. S-a remarcat participarea anumeroase grupuri de tineri îmbrăcaţi în frumoase straie de sărbătoare semn al aprecierii portului popular, al tradiţiilorşi obiceiurile transmise de la o generaţie la alta. Frumuseţea tinerilor a fost reliefată prin port, dar şi prin dragostea faţă de icoanele şi prapurii pe care le-au ţinut pe toată durata slujbei. De altfel, mulţi dintre credincioşi au ales pentru această zi de Sânziene să îmbrace o ie sau cel puţin o bluză cu motive tradiţionale. Pentru început, cei doi ierarhi s-au închinat la sfintele icoane după care însoţiţi de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi au săvârşit Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii.

Din sobor au făcut parte şi cei trei protopopi ai judeţului, pr. Ioan Socolan – protopop al Sătmarului, pr. Marcel Malanca- protopop de Oaş şi protopopul de Carei – pr. Florian Mocan.

Praznicul Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul a fost şi un prilej pentru toţi cei prezenţi a a asculta cântărişi pricesne întro interpretare de excepţie. “Ziua de 24 iunie este închinată celui despre care Mântuitorul Iisus Hristos a spus că este cel mai mare bărbat născut din femeie. Aceasta este mărturia Mântuitorului despre dumnezeiescul său botezător” a spus episcopul Iustin la începutul cuvântului de învăţătură despre misiunea unică în lume a Sfântului Ioan Botezătorul. La finalul sfintei liturghii, cei doi episcopi au primit din partea obştii mănăstirii câte o baderniţă cu praznicul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi un coş cu flori.

Totodată, episcopul Iustin a fost felicitat de către cei prezenţi cu ocazia zilei de naştere şi a onomasticii. La final s-a realizat tradiţionala fotografie de grup pe care o vedeţi ataşată articolului.

Abonează-te acum Online!
  1. Nicolau Ştefan a spus: 02 iulie 2020, ora 11:21

    Extraordinar foarte Frumoase costume populare.

  2. Nicolau Ştefan a spus: 02 iulie 2020, ora 11:13

    O Atmosferă de Sărbătoare Extraordinară, Costume Populare Foarte Frumoase, Felicitări, Aşa ar trebui în fiecare Duminică şi Sărbătoare să ne îmbrăcăm, în Costume Populare, ca şi Bavarezii. ( Nuntă, Botez, Onomastica). Mult succes, Doamne Ajută.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517