Sanitas a semnat contractul colectiv de muncă cu Ministerul Sănătăţii | Informaţia Zilei

Sanitas a semnat contractul colectiv de muncă cu Ministerul Sănătăţii

Scris de Mihaela Ghiţă, 05 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După îndelungi negocieri, iată că sâmbătă după amiaza, 2 noiembrie, la sediul Ministerului Sănătăţii s-a semnat Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector bugetar de Sănătate pentru perioada 2019 -2021.

Documentul a fost semnat de Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, şi reprezentanţii sindicatelor din Sănătate (Federaţia Sanitas din România, Federaţia Solidaritatea Sanitară din România, CNS ”Cartel Alfa”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională Sindicală ”Meridian”).

Pe lângă mulţumirea de a vedea încheiat acest capitol important pentru angajaţii din Sănătate, luni, 4 noiembrie, Contractul Colectiv de Muncă a fost înregistrat şi la Direcţia dialog social a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu numărul 1206/4.11.2019.

”Ca urmare a adresei dumneavoastră nr. 14072/02.11.2019 prin care ne solicitaţi înregistrarea Contractului colectiv de muncă la nivel de sector bugetar de activitate ”Sănătate” pentru anii 2019-20121, vă comunicăm că înregistrarea acestui contract colectiv de muncă a fost operată sub numărul 1206 din data de 04.11.2019”, se arată în răspunsul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale adresat semnatarilor documentului.

După cum precizează Federaţia Sanitas, negocierea prezentului contract a avut la bază prevederile Contractului Colectiv de Muncă (CCM) anterior şi a respectat principiul drepturilor câştigate astfel încât să asigure păstrarea lor pentru toţi membrii de sindicat. Contractul Colectiv de Muncă este valabil 24 de luni şi produce efecte de la data înregistrării la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, respectiv luni, 4 noiembrie 2019. ”Contractul era în mare măsură negociat, astăzi (2 noiembrie 2019 n.r) s-au discutat doar articolele rămase în divergenţă, asupra cărora părţile au reuşit să cadă de acord!”, precizează liderii Federaţiei Sanitas odată cu anunţul semnării CCM.

Primul contract semnat după legea salarizării

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabileşte drepturile şi obligaţiile, timpul de muncă şi cel de odihnă ce revin salariaţilor din unităţile sanitare.

”Este primul contract de muncă semnat după legea salarizării. Documentul este important pentru că stabileşte ajustări legate de drepturile şi îndatoririle salariaţilor, armonizându-le cu noile prevederi legale.

Contractul Colectiv de muncă preia şi noul regulament de sporuri. În anul 2018 am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016”, a declarat Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii.

Contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecţie socială a salariaţilor.

Contractul colectiv de muncă la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345