Sanctuarul Martirilor şi Mărturisitorilor Români ai Secolului XX: S-a ajuns la cota 0

Scris de Mihaela Ghiţă, 23 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Lucrările la Sanctuarul Martirilor şi Mărturisitorilor Români ai Secolului XX sunt în plină desfăşurare. Până în acest moment s-a ajuns la cota 0, s-a turnat placa şi se continuă cu ridicarea zidurilor pentru primul nivel, se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice Maramureş. Construcţia se află la Sighetu Marmaţiei, pe pământul din Cimitirul Săracilor. „Nivelul ce urmează să se construiască este nivelul de demisol al proiectului, dacă ne raportăm la nivelul străzii (str. Avram Iancu) şi nivelul 1 dacă ne raportăm la nivelul Cimitirului Săracilor, care este mai jos”, explică părintele Grigor Mihai, responsabil de proiect. Potrivit documentului citat, construcţia are 2.85 m în pământ, până la cota 0 şi în acest an se vor înălţa zidurile până la o înălţime de + 3,5 metri, iar ulterior se va turna placa care susţine biserica sanctuarului.
Nivelul pe care se lucrează, demisolul, va cuprinde o capelă, o sală de conferinţe şi un muzeu care intenţionează să prezinte clandestinitatea Bisericii Greco-Catolice, „adică acea parte a perioadei comuniste despre care se vorbeşte mai puţin sau deloc”, după cum a explicat PS Vasile Bizău în prezentarea proiectului.

Abonează-te acum Online!
  1. mircea a spus: 26 septembrie 2022, ora 09:36

    Daca ar fi construit de ortodoxi primeau ajutor de la Putin, el „ajuta” si ortodoxii din Ucraina!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517