00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Samfest Jazz 2019, un regal muzical ocrotit de vremea frumoasă

Scris de Vasile Andreica, 24 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Festivalul a adunat sute de sătmăreni în cele trei seri de la Turnul Pompierilor

Samfest Jazz 2019

Dacă anul trecut ploile au mai tulburat din când în când bucuria iubitorilor de jazz adunaţi la Turnul Pompierilor din Satu Mare, anul acesta Samfest Jazz a avut parte de vreme superbă pentru ca sătmărenii adunaţi în faţa scenei sau pe băncile ori refugiile din parc să se poată bucura de prestaţia unor artişti de nivel internaţional.

Sute de spectatori de toate vârstele s-au adunat în micul parc în cele trei seri ale festivalului ajuns la a 11-a ediţie, admirând muzica, socializând la modul real (ceea ce începe să devină mare lucru într-o lume tot mai virtualizată), uneori dansând, răcorindu-se o bere sau relaxându-se, ştiind că în cazul în care ploaia va veni organizatorii de la Centrul Cultural G.M. Zamfirescu s-au pregătit temeinic, cu nişte corturi care puteau găzdui multă lume.

Reîntâlnirea cu vedete îndrăgite ca Harry Tavitian în prima seară şi Luiza Zan în a doua, dar şi cu muzicieni străini de elită, scena poloneză de jazz fiind foarte bine reprezentată, a fost mediată de cel mai autorizat şi activ promotor al jazzului în România, ”Moşu” Florian Lungu. Având în vedere enorma sa experienţă şi cunoaştere a genului, cel mai bine ar fi să-l lăsăm pe dânsul să vorbească despre calitatea muzicală a evenimentului.

”Satu Mare devine din nou, timp de trei zile, cel mai Mare promotor al fascinantei muzici creative în peisaj mioritic! Consecutiv, timp de trei seri binecuvântate de muza Euterpe, spaţiul audibil se va ramplisa de sunete fermecate, de armonii învăluitoare, de ritmuri frenetice şi policrome culori timbrale, înfrăţind prin miracolul artei, muzicienii şi publicul într-o extatică antantă cordială… Ca de fiecare dată, oamenii de bine Gigi Molnar şi Maria Magdalena Matei de la Centrul Cultural „George Mihail Zamfirescu”, sprijiniţi de Primăria Municipiului Satu Mare, ne-au pregătit o selecţie de momente scenice deopotrivă valoroase şi atractive”, spune Florian Lungu.

În ultimele două seri au evoluat apreciatul septet polonez EABS. Nik Bärtsch – pianist, compozitor de avangardă – şi al său discipol Sha, exponenţi ai jazzului norvegian avându-l ca protagonist pe trompetistul Mathias Eick, Luiza Zan alături de patru admirabili instrumentişti ungari, explozivul basist şi autor de teme Alexandrin Calancea din Republica Moldova şi frumoasa Cătălina Beta din Bucureşti cu farmecul unor teme standard şi două compoziţii proprii.

Bine ar fi ca anul viitor Samfest Jazz să găsească renovate aleile din zonă. Pericolul unei entorse pândeşte la orice pas şi e păcat să existe un asemenea contrast între ce se întâmplă pe scenă şi cadrul în care se întâmplă, chiar dacă, desigur, ne bucurăm că se întâmplă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.