Image 1
Image 2

Sâmbătă şi duminică, pompierii sătmăreni au stins 9 incendii de vegetaţie uscată

ppompierii au intervenit și la incendiile vegetatie uscata
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
ppompierii au intervenit şi la incendiile vegetatie uscata
pompierii au intervenit şi la incendiile vegetatie uscată

În cursul weekend-ului, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare au intervenit la pentru limitarea şi stingerea unui număr de nouă incendii în spaţii deschise.

  Urgenţele au fost anunţate prin apelul unic 112, fiind semnalate în zilele de sâmbătă şi duminică.

Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Negreşti Oaş, Vezendiu, Santău, Boghiş, Satu Mare (zonele, cartier Sătmărel şi Gara de Sud), Carei (două incendii) şi Odoreu.

În total, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ 10 hectare de mirişti şi vegetaţie uscată.

În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.

Totodată un echipaj de căutare-salvare, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, au intervenit în cursul după-amiezii de ieri pentru degajarea unei persoane înecate în albia balastierei din localitatea Apa.

Având în vedere că cele mai multe incendii semnalate în decursul săptămânii trecute, au fost de vegetaţie uscată, reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, transmitem cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice< *Izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate> *Executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt> *Parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate> *Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with