14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

Sâmbătă, expoziţie despre industria textilă şi modă la Castelul din Carei

Scris de Vasile Andreica, 12 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Afişul evenimentului

Expoziţia ”Industria textilă şi moda la Carei” se deschide sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19, la Castelul Karolyi, adaptând un concept prezentat de curând de Muzeul Judeţean la Satu Mare.

Expoziţia atrage atenţia  asupra industriei textile din judeţul Satu Mare. Este un domeniu de activitate de veche tradiţie, care prin numărul de angajaţi şi valoarea producţiei pe care le-a angrenat de-a lungul vremurilor poate fi apreciat ca un element esenţial al identităţii economice a  regiunii  şi  poate fi considerată un element valoros al identităţii sătmărenilor.

Industria textilă sătmăreană reprezintă un domeniu cu care se pot mândri generaţiile care au lucrat zi de zi într-o ramură competitivă, un domeniu ce poate să se constituie ca un reper în căutările identitare ale noii generaţii. Fabricile Mondiala, Dantex sau Ardeleana, dar şi filaturile, atelierele de pictură textilă sau croitoria din Carei, au fost branduri recunoscute ale industriei textile româneşti.

Expoziţia se doreşte a fi una  inedită şi originală, prin angrenarea unor repere  creative din comunitate,  reprezentate de designeri  vestimentari din societăţile  comerciale sau designeri independenţi. Pe lângă o scară  cronologică ce prezintă ţinute inspirate din moda careiană din decadele cuprinse între 1900 şi 2000, expoziţia  mai cuprinde şi o prezentare de modă, concepută special pentru vernisaj, iar pentru a spori percepţia legăturilor dintre creaţiile vestimentare şi comunitate au fost realizate ţinute ce conţin elemente simbolice ale clădirilor emblematice din Carei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.