Nutriţioniştii ne îndeamnă să consumăm legumele şi fructele la vremea lor, adică exact în perioada când se găsesc în grădini, pentru că atunci conţin cele mai multe vitamine şi minerale.
Ingrediente;
-500 g fasole verde
-2 ardei rosii
-1/4 pahar ulei de masline(sau mai mult)
-2 linguri de otet balsamic
-2 linguri de suc de lamaie
-1/2 ceapa rosie, tocata
-2 linguri de patrunjel verde, tocat fin
-1-2 lingurita de zahar
– sare, piper
– o salata verde
Mod de preparare;
Se fierbe fasolea ruptă în bucăţi mai mici, se prăjesc ardeii pe grătar şi se curăţă de pieliţă şi sâmburi.
Se amestecă restul de ingrediente cu excepţia salatei , rezult]nd un sos care se toarnă peste fasole şi ardeii tăiaţi în bucăţi mici. Se serveşte cu salata verde.
Poftă bună!
Fii primul care comentează