Ingrediente:
1/2 kg de varză murată, 1 kg de cartofi, 2 mere, o ceapă roşie, 50 g ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare, chimen măcinat (dar se poate şi boabe întregi, după gust).
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie cuburi. Merele se curăţă de cocian, dar nu şi de coajă, se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de lămâie, pentru a-şi păstra culoarea. Ceapa se feliază şi se amestecă toate ingredientele. În perioada verii, sau pentru persoanele care nu pot mânca varza murată, aceasta se poate înlocui cu roşii tăiate cubuleţe. Se adaugă uleiul şi se condimentează după gust. Se serveşte ca mâncare de sine stătătoare, sau ca garnitură la şuncă fiartă, sau piept de pui la grătar.
Citeşte şi:
Satu Mare: Şi cartofii se vor scumpi pentru că producţia a fost pe jumătate
Guvernul ungar plafonează preţurile la ouă şi cartofi
Fii primul care comentează