Image 1
Image 2

REȚETE DE POST

Salată sârbească

Cartofii sunt cele mai populare legume. Plini de carbohidrați, proteine, calciu, fibre și nu în ultimul rând… vitamina C, cresc activitatea cerebrală și provin boliile cardiovasculare.Dar vorbele “se duc”, noi trebuie să trecem la”fapte” și anume să căutăm tot mai multe rețete și modalități de a consumă această legumă. Vom face o salată de cartofi, care va fi mai mult de post, gândindu-ne bineînțeles la sănătate și la modul cum îi vom pregăti.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1/2 kg de varză murată, 1 kg de cartofi, 2 mere, o ceapă roşie, 50 g ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare, chimen măcinat (dar se poate şi boabe întregi, după gust).

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie cuburi. Merele se curăţă de cocian, dar nu şi de coajă, se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de lămâie, pentru a-şi păstra culoarea. Ceapa se feliază şi se amestecă toate ingredientele. În perioada verii, sau pentru persoanele care nu pot mânca varza murată, aceasta se poate înlocui cu roşii tăiate cubuleţe. Se adaugă uleiul şi se condimentează după gust. Se serveşte ca mâncare de sine stătătoare, sau ca garnitură la şuncă fiartă, sau piept de pui la grătar.

 

Citeşte şi:

Prăjitură cu mac și cartofi

 

Satu Mare: Şi cartofii se vor scumpi pentru că producţia a fost pe jumătate

 

Guvernul ungar plafonează preţurile la ouă şi cartofi

 

Cartofi scăzuţi, cu ciuperci

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Prăjitura cu spumă de căpșuni

DESERT

Prăjitura delicioasă cu spumă de căpșuni

Prăjitura cu spumă de căpșuni este desertul ideal pentru orice ocazie, combinând dulceața căpșunilor cu textura aerată a bezelei și crocantul aluatului foietaj. Inspirată din rețetele tradiționale, această prăjitură “Spumoasa” îți va încânta simțurile și îți va aduce aminte de gustul autentic al deserturilor făcute în casă.

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.