Image 1
Image 2

Salată sârbească

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1/2 kg de varză murată, 1 kg de cartofi, 2 mere, o ceapă roșie, 50 g ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare, chimen măcinat (dar se poate și boabe întregi, după gust).

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăță și se taie cuburi. Merele se curăță de cocian, dar nu și de coajă, se taie cubulețe și se stropesc cu zeama de lămâie, pentru a-și păstra culoarea. Ceapa se feliază și se amestecă toate ingredientele. În perioada verii, sau pentru persoanele care nu pot mânca varza murată, aceasta se poate înlocui cu roșii tăiate cubulețe. Se adaugă uleiul și se condimentează după gust. Se servește ca mâncare de sine stătătoare, sau ca garnitură la șuncă fiartă, sau piept de pui la grătar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CONSERVE PE IARNĂ

Zarzavat pentru ciorbe, la borcan (tocătură)

Zarzavat de legume pentru iarnă– aromat, gustos, cu texturi și arome ce se îmbină perfect, rețeta simplă, naturală, fără conservanți. Putem spune că facem și economie la bugetul casei realizând zarvat pentru ciorbe la borcan, căci vara toate aceste legume sunt mult mai ieftine, fiind în plin sezon. În plus, când ai în grădina proprie o mulțime de legume și verdețuri, nu ar fi păcat să nu profiți de faptul că sunt naturale și sunt crescute cu dragoste?

Snitel vienez

Şniţel vienez cu caşcaval

Snitelul vienez, o emblemă a bucătăriei austriece cu rădăcini istorice ce datează din secolul al XV-lea în Italia, se reinventează printr-o variantă modernă ce îmbogățește carnea panată tradițională cu cașcaval matur, reflectând evoluția gusturilor culinare fără a-și pierde esența clasică.