Această salată cu multe legume poate substitui o masă atunci când e gătită în varianta cu bucăţi de ton, deoarece are multe vitamine şi este săţioasă.
Pentru preparare avem nevoie de;
-o conservă de ton bucăţi
-un morcov proaspăt
-un ardei capia roşu şi unul galben
-o ceapă mică roşie
-un fir de ceapă verde
-un sfert de căpăţână de varză proaspătă
-câteva boabe de mazăre verde opărită
Ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie, seminţe de susan.
Tăiem legumele pe lungime, în fâşii cât mai subţiri după care le amestecăm uşor cu conserva de ton. Aşezăm amestecul într-un bol încăpător de sticlă.
Prepararea dressing-ului; stoarcem lămâia şi o amestecăm cu 5-6 linguri de ulei de măsline, adăugăm sare, piper şi seminţele de susan puţin prăjite. Turnăm acest amestec peste legume şi asezonăm cu frunze de pătrunjel tăiate.
Cantitatea este suficientă pentru 2 persoane.
Poftă bună!
Fii primul care comentează