Deşi poate părea o combinaţie puţin mai ciudată, această salată reuşeşte să vă depăşească aşteptările. Merită încercată!
Ingrediente necesare:
– 100g spanac
-50 gfulgi de migdale
– 200g căpşuni
– 2 linguri de oţet balsamic
– 1 linguriţă de miere
– 1 linguriţă sos Worchester
Mod de preparare
Se aleg cele mai fragede frunze de spanac şi se spală bine iar apoi şe aşază pe un platou.
Se scot codiţele de la căpşune şi se vor tăia în sferturi pentru a fi aşezate peste spanac. Fulgii de migdale se vor prăji uşor, o parte se lasă întregi iar cealaltă parte se va sfărâma şi se vor presăra peste salată.
Mierea se dizolvă în oţetul balsamic şi se adaugă peste sosul Worchester.
Salata se asezonează cu dressingul obţinut.
Prepararea sosului Worchester
Ingrediente necesare:
– 1 ceaşcă de ceapă tocată foarte fin
– 2 căţei de usturoi
– 3 linguri de seminţe de muştar
– 1 linguriţă boabe de piper
– 1/2 linguriţă de piper roşu
– 1 baton de scorţişoară
– 1/2 ceaşcă sos de soia
– 3 linguri de sare
– 1/2 linguriţă praf de curry
– 1 bucată de anşoa ( se striveşte )
– 1/2 ceaşcă de apă
Fii primul care comentează