Salată de fasole boabe | Informaţia Zilei

Salată de fasole boabe

Scris de I. Z., 01 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

400 g fasole roşie cu boabe mari, o ceapă mai mărişoară sau o legătură de ceapă verde, circa 50 ml ulei de măsline, sare, piper, un vârf de cuţit de nucşoară, eventual chili (după gust).

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe bine şi se strecoară. În zeamă se mai lasă câteva boabe de fasole şi se poate folosi la prepararea unei ciorbe. Ceapa se feliază şi se amestecă cu fasolea strecurată. Se mai pot adăuga măsline (negre sau verzi), roşii, diverse condimente verzi, după gust, sau chiar şi bucăţele de şuncă fiartă. Se stropeşte cu uleiul de măsline şi se condimentează. Dacă nu doriţi să faceţi o mâncare de post, în loc de ulei se poate folosi maioneză. Se ornează cu ouă fierte, felii de cârnaţi sau verdeţuri. Se poate servi ca mâncare de sine stătătoare, sau garnitură la carne fiartă sau preparată la cuptor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517