Ingrediente:
400 g fasole cu boabe mari (roșie sau albă), o ceapă mai mărișoară (preferabil ceapă roșie sau ceapă de apă) sau o legătură de ceapă verde, circa 50 ml ulei de măsline, sare, piper, un vârf de cuțit de nucșoară, eventual chili (după gust).
Mod de preparare:
Fasolea se curăță, se spală și se lasă circa 2 ore să se înmoaie. Apoi se strecoară și se pune la fiert în apă ușor sărată. Se fierbe bine și se strecoară. Zeama se poate folosi la prepararea ciorbelor. În acest caz, doar se scot boabele de fasole, astfel încât să mai rămână fasole și în supă. Ceapa se feliază și se amestecă cu fasolea strecurată. Se mai pot adăuga măsline (negre sau verzi), roșii, diverse condimente verzi, după gust, sau chiar și bucățele de șuncă fiartă. Se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează. Dacă nu faceți mâncare de post, în loc de ulei se poate folosi maioneză. Se poate servi ca mâncare de sine stătătoare, sau garnitură la carne fiartă sau preparată la cuptor.
1 comentariu
Este o mancare superba! Este recomandat ca in ziua de 15 Martie inainte de a participa la sedintele lui kereskényi, maskulics ,etc. sa mancam cel putin 3 portii.