Image 1
Image 2

Salată de fasole boabe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g fasole cu boabe mari (roșie sau albă), o ceapă mai mărișoară (preferabil ceapă roșie sau ceapă de apă) sau o legătură de ceapă verde, circa 50 ml ulei de măsline, sare, piper, un vârf de cuțit de nucșoară, eventual chili (după gust).

Mod de preparare:

Fasolea se curăță, se spală și se lasă circa 2 ore să se înmoaie. Apoi se strecoară și se pune la fiert în apă ușor sărată. Se fierbe bine și se strecoară. Zeama se poate folosi la prepararea ciorbelor. În acest caz, doar se scot boabele de fasole, astfel încât să mai rămână fasole și în supă. Ceapa se feliază și se amestecă cu fasolea strecurată. Se mai pot adăuga măsline (negre sau verzi), roșii, diverse condimente verzi, după gust, sau chiar și bucățele de șuncă fiartă. Se stropește cu uleiul de măsline și se condimentează. Dacă nu faceți mâncare de post, în loc de ulei se poate folosi maioneză. Se poate servi ca mâncare de sine stătătoare, sau garnitură la carne fiartă sau preparată la cuptor.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Chifteluțe crocante de pui

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

APERITIVE

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

Această delicioasă rețetă de bastonașe de dovlecel învelite în bacon reprezintă alegerea perfectă pentru un picnic sau o masă la grătar. Servite cu un sos ranch sau un sos picant, aceste aperitiv estival va fi, cu siguranță, o delicatesă apreciată de toți.

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

DESERT

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

În pragul sărbătorii creștine a celor 40 de Mucenici, marcăm începutul unui nou an agricol cu o rețetă tradițională plină de aromă și dulceață: Mucenici moldovenești cu miere și nucă. Această delicatesă, simplă și reconfortantă, reprezintă un mod dulce de a onora această zi specială.