Salată cu fructe de mare

Ingrediente:

3-400 g de fructe de mare (cât mai diversificate), două cepe albe şi una roşie, sau trei cepe albe, o salată creaţă, câteva fire fragede de rucola, o jumătate de ardei gras, 4-6 bucăţi de roşii chery, 2-3 linguri de ulei de măsline, 100 ml de oţet, sare, 5-6 bucăţi de foi de dafin, o linguriţă de seminţe de muştar, nucşoară măcinată, zeamă de lămâie, măsline negre.

Mod de preparare:

Fructele de mare se spală bine, se feliază 2 cepe, se adaugă foile de dafin, seminţele de muştar, se condimentează cu sare şi dacă vă place cu puţină nucşoară măcinată şi se amestecă bine. Se toarnă peste ele oţetul diluat cu puţină apă (după gust), se amestecă bine şi se lasă la marinat, timp de 3-4 zile, într-un loc mai răcoros, sau chiar la frigider. Salata şi rucola se rup bucăţele mici, o ceapă (dacă aveţi, se recomandă ceapă roşie, sau cepă de apă) se feliază subţire, roşiile se taie în 2-4 bucăţi, iar ardeiul se taie fideluţe. Fructele de mare se scot din zeama în care a stat la marinat, se strecoară şi se adaugă la amestecul anterior preparat. Dacă vă place, se poate folosi şi ceapa marinată. Compoziţia se stropeşte cu uleiul de măsline, iar la servire se poate orna cu măsline negre. Se oferă cu felii de lămâie sau zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517