Image 1
Image 2

Salată cu fructe de mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

3-400 g de fructe de mare (cât mai diversificate), două cepe albe şi una roşie, sau trei cepe albe, o salată creaţă, câteva fire fragede de rucola, o jumătate de ardei gras, 4-6 bucăţi de roşii chery, 2-3 linguri de ulei de măsline, 100 ml de oţet, sare, 5-6 bucăţi de foi de dafin, o linguriţă de seminţe de muştar, nucşoară măcinată, zeamă de lămâie, măsline negre.

Mod de preparare:

Fructele de mare se spală bine, se feliază 2 cepe, se adaugă foile de dafin, seminţele de muştar, se condimentează cu sare şi dacă vă place cu puţină nucşoară măcinată şi se amestecă bine. Se toarnă peste ele oţetul diluat cu puţină apă (după gust), se amestecă bine şi se lasă la marinat, timp de 3-4 zile, într-un loc mai răcoros, sau chiar la frigider. Salata şi rucola se rup bucăţele mici, o ceapă (dacă aveţi, se recomandă ceapă roşie, sau cepă de apă) se feliază subţire, roşiile se taie în 2-4 bucăţi, iar ardeiul se taie fideluţe. Fructele de mare se scot din zeama în care a stat la marinat, se strecoară şi se adaugă la amestecul anterior preparat. Dacă vă place, se poate folosi şi ceapa marinată. Compoziţia se stropeşte cu uleiul de măsline, iar la servire se poate orna cu măsline negre. Se oferă cu felii de lămâie sau zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

Rawon, supa de carne clasată pe locul 1 în clasamentul global al supelor

Rawon, supă de carne din Indonezia

Rawon este o supă indoneziană picantă și aromată, preparată cu carne de vită și condimentată cu buah kluwek, un ingredient tradițional ce conferă o culoare neagră și un gust pământesc unic.