Sondaj: Este bine că salariile şi pensiile magistraţilor se majorează din nou?

Scris de I. Z., 12 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Salariile magistraţilor vor creşte din nou, după ce a fost majorat de la 465 la 605 lei indicele în baza căruia se calculează acestea. De asemenea, vor creşte şi pensiile speciale ale magistraţilor.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a semnat un ordin în acest sens şi spune că în acest fel Ministerul Justiţiei va evita cheltuieli de zeci de milioane de lei pentru procese intentate de magistraţi pentru recuperarea unor drepturi salariale. Conform unui ordin emis în 30 decembrie 2021 de către ministrul Justiţiei, Valoarea Sectorială de Referinţă (VSR) – în funcţie de care se calculează salariul – creşte de la 465 de lei la 605 lei. Implicit, vor creşte şi pensiile speciale, dat fiind că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată. Astfel, potrivit noului ordin, stabilirea drepturilor salariale se va realiza până cel târziu la data de 4 februarie 2022, „acestea urmând a intra în plată în luna februarie pentru drepturile aferente lunii ianuarie 2022″.

Astfel, începând cu data ordinului drepturile salariale ale judecătorilor se stabilesc av]nd în vedere valoarea de referinţă sectorială de 605,225 lei. Potrivit legii 303/2004, „pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate.” În acest moment salariul mediu net pentru un judecător este de 13.369 lei, pentru procuror – 13.473 lei, iar pentru grefieri 5.232 lei.

Întrebarea noastră este următoare:

Este bine că salariile şi pensiile magistraţilor se majorează din nou?

Loading ... Loading ...
Abonează-te acum Online!
 1. y a spus: 30 ianuarie 2022, ora 10:05

  Revin că ştirea asta e deja prea de tot!
  Un bărbat de 27 de ani, poliţist la Poliţia Alexandria, judeţul Teleorman, este cercetat după ce ar fi furat maşina unei firme. Acesta era băut şi sub influenţa unor substanţe psihoactive. Politistul este şi diacon la mănăstirea din localitatea Crângu, judeţul Teleorman, unde ajută preoţii la cântare.
  Ce ziceţi? Eu zic să-l propunem la aleşii de acolo să-l facă cetăţean de onoare?

 2. y a spus: 30 ianuarie 2022, ora 07:06

  E prea puţin. Daţi-le tot bugetul ţării! Oare le ajunge?

 3. Dac Bulibas a spus: 11 ianuarie 2022, ora 12:17

  Dar cine le-a acordat aceste drepturi salariale,…, nu tot parlamentarii adica cei care fac si voteaza legile ?. De ce nu dati /faceti o lege de impozitare a pensiilor speciale prin care sa le luati ceea ce le-ati dat peste suma pt. care acestia au contribuit ?. Pt. ca nu vreti !!!!…asta-i adevarul !. Chiar si Constitutia poate fi modificata in urma unui Referendum in care sunt convins ca peste 80 % din populatie va vota impotriva pensiilor speciale !!!. Initiativa trebuie sa vina din partea parlamentarilor unde 75% dintre alesi trebuie sa cada de acord cu modificarea Constitutiei !.
  ( Exact la fel cum au obtinut acestia aceste cresteri de pensii si salarii exact la fel ar trebui sa obtina si primirea celor 6% din PIB destinat invatamantului si cei din invatamant !… daca ar fi dupa Constitutie ! si daca nu am fi intr-un stat paralel)

 4. mutu2 a spus: 10 ianuarie 2022, ora 17:23

  Bieţii de ei. Iar li se măresc pensiile şi salariile. Bine că nu se măresc la cei ce câştigă 1000-2000 de lei. Ei o duc cel mai rău aşa că musai să le mărească şi pensiile şi salariile.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517