Image 1
Image 2

Salariile a 200.000 de funcţionari publici, cu 60% peste salariul mediu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cristina Săvuică, preşedinte şi director general, Lugera: ”Avem clienţi din sectorul medical privat care s-au confruntat cu problema migrării angajaţilor la stat, au pierdut multe asistente medicale care s-au angajat la stat pe salarii mult mai marişi pe program mai lejer”.

Cei peste 211.000 de angajaţi din sectorul ”administraţie publică şi apărare” au ajuns la un salariu mediu net de 4.961 de lei în luna iunie a acestui an, în creştere cu 18% faţă de perioada similară din 2018, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Spre comparaţie, salariul mediu net la nivel naţional a fost 3.142 de lei în iunie 2019 (+15% faţă de perioada similară din 2018), ceea ce înseamnă că un funcţionar public câştigă, în medie, cu 58% mai mult decât angajaţii din restul economiei. “Problema nu este că salariile funcţionarilor publici sunt prea mari, ci că sunt prea mari comparativ cu ceea ce fac şi ceea ce oferă ca servicii. Dacă ar oferi servicii bune, nu ar avea nimeni nimic de spus în legătură cu nivelul lorsalarial. (…) În mediul privat, ca să câştigi 5.000 de lei net pe lună trebuie să ai ani buni de experienţă profesională sau să fii angajat în sectorul IT“, a explicat Cristina Săvuică, preşedinte şi director general al grupului de companii Lugera, cu activităţi de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar, care are în prezent peste 8.000 de salariaţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Atenție! Untul este considerat un element cheie la preț. Pentru că este cumpărat frecvent de consumatori prețul untului influenațează pecepția prețurilor întregului supermarket. 

IFPLUS COMPARAȚII PREȚURI

Dacă în Germania prețurile la alimente au crescut și cu 90% cu cât au crescut în România?

Chiar dacă supermarketurile, ca și guvernele, se străduiesc să arate că s-a redus prețul multor produse, în realitate majoritatea bunurilor au devenit semnificativ mai scumpe, cu câteva mici excepții.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now