17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Sală studio pe strada Ham Janos pentru secţia maghiară a Teatrului de Nord

Scris de Ioana Vladimirescu, 04 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, 3 iunie 2019, în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc dezbaterea publică Planul Urbanistic Zonal – Construire Sală de spectacol pe strada Ham Janos, nr. 7. Niciun sătmărean nu a fost interesat să ia parte la dezbaterea publică.

Conform procedurii, reprezentanţii Primăriei municipiului Satu Mare au dat cuvântul iniţiatorilor proiectului, reprezentanţii Fundaţiei Proscenium, şi anume Stier Peter Gabriel, Bessenyei Gedo Istvan, actriţa Mehes Kati şi arhitecta Violeta Iuoraş. Autorităţile locale au specificat că nu s-a înregistrat nicio reclamaţie la documentaţia de urbanism.

Conform explicaţiilor date de reprezentanţii Fundaţiei Proscenium, pe terenul de peste 860 mp de pe strada Ham Janos urmează să se construiască o sală de spectacole cu o capacitate de 120 de locuri, o clădire în trepte astfel încât să se alinieze cu celelalte faţade din zonă. Sala de spectacole va fi folosită de secţia maghiară a Teatrului de Nord Satu Mare, Trupa Harag Gyorgy. Potrivit directorului artistic Bessenyei Gedo Istvan, studioul existent nu este bun din cauza stâlpilor amplasaţi pe mijloc şi nu e eficient financiar, în condiţiile în care nu încap mai mult de 70 de spectatori: “Sala de pe strada Ham Janos va fi pentru spectacole de tip studio pentru anumite specii teatrale. În prezent trebuie să sacrificăm sala mare şi să jucăm cu publicul pe scenă. Ne-am dorit o sală studio cu peste 100 de locuri care să aibă dimensiuni necesare pentru a face anumite spectacole pentru publicul mai tânăr”.

Bessenyei Gedo Istvan a mai vrut să precizeze că la ora actuală suntem printre puţinele oraşe din ţară în care nu există săli de repetiţii, dând exemplul Clujului cu patru săli. “Noi sacrificăm cel mai important spaţiu, teatrul mare, ca să facem repetiţii”, a specificat Bessenyei Gedo Istvan.

Reprezentantul Fundaţiei Proscenium, Stier Peter Gabriel, a declarat că investiţia în sala de spectacole se face din fonduri nerambursabile din Ungaria. Se estimează că va fi funcţională peste trei ani. În cazul proiectului, urmează etapa de obţinere a avizelor, analiza în şedinţa comisiei tehnice de urbanism şi aprobarea în şedinţă de Consiliu Local.

Abonează-te acum Online!
  1. y a spus: 05 iunie 2019, ora 17:18

    @ado. Se scrie „Nem baj”, „világos öcsém”. Intenţionat am scris aşa. Dar dacă primăria aşa rezolvă problema asta cum gestionează zona Burdea şi reabilitarea podului Decebal dar mai pot da şi alte exemple din oraş atunci vai de noi. Nu veni te rog cu parcarea etajată visată pe Kogălniceanu că pentru aia ne mai trebuie 5 ani minim ca să fie gata. Cât s-a făcut din această parcare în 3 ani de mandat?

  2. ado a spus: 05 iunie 2019, ora 12:37

    Se va rezolva oricum, eu cred ca merita atita osteneala,totusi fiind vorba de cultura. Iar daca nu vrei sa stilcesti ,se scrie nem baj, vilagos ocsem ?

  3. y a spus: 04 iunie 2019, ora 19:22

    Nimeni nu pune problema că 120 de spectatori va însemna cel puţin 40-60 de maşini. Unde vor parca? Iar actorii? Cei care lucrează la montarea scenei? Elementele de scenă care sunt multe şi voluminoase? Dar nu-i bai, va fi ca pe Careiului cu noul mall, că nu mai poţi circula nici ziua, nici noaptea. TIR-uri şi iarăşi TIR-uri. Sau dacă se montează vreun spectacol al unei trupe din alt oraş? Nemboi spune Maskulik, facem sens giratoriu şi acolo! Off, off! Nu gândim deloc cu capul iar serviciul de Urbanism din oraş zici că-i de ornament!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.