Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Să râdem cu PNL şi PSD

Scris de Dumitru Păcuraru, 21 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

  Tendinţa de a face mişto unele de altele există la toate partidele. Politicienii se dau mari umorişti încercând la rândul lor să scoată efecte din jocurile de cuvinte. De cele mai multe ori nu le iese, reuşind doar să devină nişte caraghioşi. 

Cu toată bunăvoinţa cu greu înţelegem de ce, în aceste circumstanţe sociale şi politice grave, PNL în loc să ia în serios moţiunea de cenzură o dă pe glumă. Astfel o intitulează  făcând un naiv joc de cuvinte „PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă”. Ce-i asta?

O minimalizare, o trimitere în derizoriu. Eventual un gazetar care crede că are simţul umorului poate scoate asemenea perlă. Un om obişnuit, un om serios, un alegător onest, nu pricepe nimic. Sau înţelege că trebuie să râdă pentru că a spus cineva o glumă.

Vremurile speciale cer măsuri speciale. Asta presupune şi abordări speciale, discursuri politice în acord cu gravitatea vremurilor. Guvenul PSD a făcut prea multe greşeli pentru a te limita la o glumiţă în loc de o analiză profundă a cauzelor, la o analiză punctuală a activităţii celor două guverne care s-au schimbat în decurs de mai puţin de un an de la alegerile parlamentare.

Gafa PNL este tot atât de caraghioasă ca rezoluţia PSD despre „statul paralel”. O prostie scoasă din lectura unor romane de prost gust. Cele două partide se merită unul pe altul, dar România merită mai mult.

PNL greşeşte şi atunci când pune în titlu conceptul de putere, şi nu abordează guvernarea. PSD nu este „la putere”, ci la guvernare, „puterea” fiind o nălucă la fel de reală ca „statul de drept”.

Se împlineşte un an de la alegerile parlamentare din 2016. O analiză se impune de la sine. A fost un an lung cât un mandat întreg. A căzut un guvern doborât printr-o moţiune de cenzură introdusă de PSD împotriva propriului guvern. În rest, din punct de vedere politic, a fost un an mort. PSD nu s-a consolidat ca partid şi nu s-a impus ca o forţă politică pregătită să gospodărească ţara mai bine decât au făcut-o alţii. Nu au apărut figuri politice de anvergură. Mediocritatea a găsit un teren propice pentru a prolifera în toate instituţiile statului. Aceste performanţe negative trebuie puse în dreptul PSD şi ALDE.

La rândul său PNL nu a reuşit să dovedească timp de un an că este o alternativă mai bună la actuala guvernare. Şi aici s-au dat bătălii interne pentru putere. Vasile Blaga, ctitorul fuziunii PNL-PDL a fost înlăturat. Nu contează prin ce mijloace. Conducerea colectivă care a obţinut rezultate foarte slabe la parlamentare nu a plătit pentru greşelile stategice. Ca principal partid de opoziţie, PNL nu a reuşit nici măcar să monitorizeze punctual activitatea guvernului PSD-ALDE. Recurge la un proverb popular „pentru unii mumă, pentru alţii ciumă” pentru a caracteriza un mod de a face campanie electorală şi de a guverna.

De ce face trimitere la campania electorală trecută nu este greu de priceput: vrea să critice promisiunile făcute de PSD. Care, în fond, se reduc la promisiunea de a majora veniturile, salarii şi pensii. Dacă nu promiţi aşa ceva de ce să te aleagă cineva? Toate partidele din lume exagerează în campaniile electorale. Ce a promis Traian Băsescu? „Să trăiţi bine!” Dar Klaus Iohannis: O Românie „a lucrului bine făcut”. Nu campaniile electorale sunt problema. Modul în care se guvernează. Asta este problema. Reuşeşte PNL, în textul moţiunii sale, să demonstreze că PSD şi ALDE au guvernat prost?

Abonează-te acum Online!