S-ar putea construi şi la noi spitale ca în China? | Informaţia Zilei

S-ar putea construi şi la noi spitale ca în China?

Scris de I. Z., 02 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Chinezii au deschis în Huanggang, lângă Wuhan, în 29 ianuarie, primul spital destinat special persoanelor infectate cu coronavirus. Nu este un spital construit de la zero, aşa cum fac autorităţile din Wuhan, ci este vorba despre o reamenajare a unei clădiri existente.

Muncitorii şi voluntarii au finalizat în doar două zile spitalul, transformând o clădire goală într-o facilitate medicală de urgenţă cu 1.000 de paturi, potrivit autorităţilor din Huanggang, oraş aflat la aproximativ 75 km de Wuhan.

Un alt spital este construit special de la zero în Wuhan, capitala provinciei Hubei, lucrările urmând a fi finalizate în 3 februarie. Spitalul Huoshenshan va avea 1.000 de paturi şi se întinde pe 25.000 de metri pătraţi. Sâmbătă a fost anunţată construcţia unui al doilea spital, Leishenshan, cu 1.300 de paturi.

Cele două spitale sunt construite din prefabricate, după modelul unui centru medical temporar, construit la Beijing, în doar o săptămână, în 2003, unde au fost trataţi bolnavii de SARS în timpul epidemiei din urmă cu 17 ani.

Dacă ne uităm la noi, în România se discută de ani de zile de câteva spitale regionale. PSD a promis construcţia acestora în campania din 2016. De atunci abia s-au făcut studiile de fezabilitate la două dintre acestea. De lucrări începute nici vorbă.

Ca urmare vă punem următoarea întrebare:

S-ar putea construi şi la noi spitale ca în China?
Da
Nu
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
  1. pili a spus: 04 februarie 2020, ora 10:21

    China es el pais mas potente del mundo en todo los aspectos romania nunca va llegar como los chinos en su puta vidaaa.

  2. Osanu a spus: 04 februarie 2020, ora 10:11

    In romania nu este nimic posibil Decit 1 se fura 2 mizerie 3 rautate O zi buna totusi

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345