S-a publicat o primă listă a secţiilor de vot din străinătate | Informaţia Zilei

S-a publicat o primă listă a secţiilor de vot din străinătate

Scris de Vasile Andreica, 07 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat propunerea MAE privind înfiinţarea a 444 de secţii de votare în strrăinătate pentru alegerile prezidenţiale. Termenul final pentru stabilirea secţiilor de votare este 19 octombrie, iar până atunci MAE preconizează să suplimenteze numărul secţiilor din diaspora, pe măsură ce vor fi identificate spaţiile adecvate. La europarlamentare numărul secţiilor din străinătate a fost de 441 şi în ţări precum Marea Britania sau Germania a fost aglomeraţie la secţiile de vot.

”Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin Hotărârea nr. 35/2019, propunerile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare privind sediile a 444 de secţii de votare din străinătate la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 3 octombrie 2019.”, anunţă AEP.

Deocamdată pentru Franţa au fost propuse 8 secţii, pentru Germania 84, în Italia 22, Marea Britanie 8, Spania 37 de secţii, însă lista urmează să fie completată.

MAE a precizat că lista Secţiilor de votare va fi actualizată în perioada următoare. urmând să fie transmise către AEP noi propuneri pentru înfiinţarea de secţii de votare în străinătate, sub rezerva identificării de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României de spaţii adecvate şi obţinerea acordului statului de reşedinţă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345