S-a înfiinţat a treia asociaţie de pensionari din judeţul Satu Mare | Informaţia Zilei

S-a înfiinţat a treia asociaţie de pensionari din judeţul Satu Mare

Scris de Vasile Nechita, 03 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asociaţia de Pensionari Armonia are deja 70 de membri

Miercuri, 2 octombrie 2019, peste 40 de membri ai Asociaţiei de Pensionari Armonia Satu Mare au celebrat constituirea organizaţiei şi au sărbătorit Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice. Într-o şedinţă anterioară, membrii asociaţiei şi-au ales conducerea în persoana lui Mihai Ciorbă, preşedinte şi Vasile Mare, vicepreşedinte.

Întâlnirea a avut loc la sediul din Satu Mare, strada Păstrăvului, colţ cu strada Petofi Sandor. Pentru început, participanţii au păstrat un moment de reculegere în memoria lui Mircea Marian, fost preşedinte al Asociaţiei Liga Pensionarilor Unirea Satu Mare.

Judecătoria a acordat asociaţiei personalitate juridică

În continuare, Mihai Ciorbă a anunţat hotărârea Judecătoriei Satu Mare, din 30 septembrie 2019, prin care se acordă personalitate juridică Asociaţiei de Pensionari Armonia din judeţul Satu Mare şi dispune înscrierea organizaţiei în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, aflat la Grefa Judecătoriei Satu Mare. Cei prezenţi au întâmpinat cu aplauze ştirea preşedintelui. El a continuat prin a prezenta invitaţii: pe Adriana Moldovan, preşedinta Asociaţiei Pensionarilor Odoreu, afiliată deja la Asociaţia de Pensionari Armonia, şi pe Vasile Gartner, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor Carei.

Obiectivele asociaţiei

Într-un interviu acordat postului de televiziune Informaţia TV, Mihai Ciorbă ne-a oferit şi alte detalii în legătură cu funcţionarea asociaţiei, planurile de perspectivă privind organizarea şi extinderea acesteia. Astfel, în prezent, asociaţia are în total circa 70 de membri, astfel că se poate spune că a demarat în forţă. Sediul este situat în clădirea sindicatelor Satu Mare, strada Păstrăvului. Prin contract de comodat încheiat cu administratorul clădirii, asociaţia va contribui la plata utilităţilor, proporţional cu suprafaţa ocupată.

Deocamdată au avut loc alegeri provizorii în 30 august, prilej cu care s-a ales conducerea asociaţiei, iar peste 4-5 luni preconizează să organizeze o adunare generală de alegeri. S-a hotărât ca nivelul cotizaţiei lunare să fie de 5 lei pe lună de membru.

Planuri de perspectivă

Conducerea doreşte ca asociaţia să se integreze din start în structurile organizatorice la nivel naţional, astfel că a obţinut aprobarea de afiliere la Federaţia Naţională a Pensionarilor.
În perspectivă, preşedintele Mihai Ciorbă ne-a spus că se aşteaptă la aderarea de noi membri preconizând ca, într-un timp relativ scurt, să atingă cifra de circa 300 de membri. Rezerve ar fi, întrucât există 70.000 de pensionari în judeţul Satu Mare, dar în asociaţiile din judeţ sunt angrenaţi mai puţin de 5% (în jur de 3.000 de membri activi). În paralel, asociaţia se va structura pe departamente cu atribuţii şi responsabilităţi specifice.

Dintre obiectivele asociaţiei am mai reţinut: va primi noi membri inclusiv salariaţi cu 5 ani înainte de data pensionării; mandatul preşedintelui va fi de 2 ani; se va asigura transparenţa, pentru a evita acapararea deciziilor de potenţiale grupuri de interese din asociaţie, un reprezentant al asociaţiei va participa la şedinţele Comitetul consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice; asociaţia se va implica în acţiuni de apărare a drepturilor pensionarilor, în principal de asistenţă medicală şi drepturi de pensii.

În ceea ce priveşte cooperarea cu celelalte asociaţii de pensionari din judeţ, preşedintele Mihai Ciorba ne-a asigurat că se va preocupa personal de cultivarea unor relaţii amiabile cu acestea, astfel încât să contribuie la promovarea intereselor pensionarilor din judeţ indiferent din ce structură organizatorică ar face parte aceştia.

De asemenea, interlocutorul ne-a spus că este interesat şi de menţinerea unor relaţii civilizate între membrii asociaţiei.

Abonează-te acum Online!
  1. Robert a spus: 06 octombrie 2019, ora 11:21

    Robi,doar psd-ul poate fi in spatele comunistilor,cine altcineva???

  2. Robi a spus: 05 octombrie 2019, ora 11:03

    Sunt curios al cui partid este aceasta asociatie? Cine e in spate si prosteste pensionari?

  3. Dac Bulibas a spus: 05 octombrie 2019, ora 10:25

    Tot mai multi pensionari, tot mai putini cei care muncesc !. In cativa ani o sa ajungem o tara de pensionari. De unde vor veni banii pt. pensii ?….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345