S-a decis îngheţarea baschetului românesc fără să se acorde titlurile | Informaţia Zilei

S-a decis îngheţarea baschetului românesc fără să se acorde titlurile

Scris de Ionuţ Blăjean, 21 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Săptămâna trecută anunţam că în curând va deveni oficială decizia de îngheţare a sezonului de baschet din România. Anunţul a venit miercuri, 20 mai, după şedinţa care a avut loc marţi, 19 mai. Aşadar, CSM Satu Mare termină un nou sezon pe locul 2. Dar, spre deosebire de anii trecuţi, de această dată nu se vor acorda medalii şi titluri în baschetul românesc.

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a avut marţi o şedinţă în care s-a ajuns la concluzia că este imposibil ca baschetul românesc să se reia pentru sezonul 2019-2020. Drept urmare s-a stabilit anularea competiţiilor Ligii Naţionale de baschet, masculin şi feminin, şi Ligii I. Totodată s-a decis să se ia în vigoare clasamentele din 8 martie 2020, dar fără să se acorde titlul de campioană naţională.

”E o decizie oarecum logică pe care am susţinut-o şi noi ca şi club la şedinţa avută online, cu conducerea federaţiei. Sigur că apar şi nemulţumiţi şi oarecum le înţeleg poziţia, dar să nu uităm că playoff-ul e un alt campionat. Diferit de sezonul regulat. Unde pot apărea surprize. De altfel şi CSM Satu Mare a ajuns în finală în sezonul 2011-2012 de pe locul şase în sezonul regulat. De ce n-am fi sperat şi noi sau FCC Baschet Arad la o surpriză în finală? În plus o aveam ca noutate pe Moss, iar Denson era refăcută după accidentare. Acum însă mai importantă e sănătatea sportivilor şi a celor implicaţi. Sperăm să putem măcar din toamnă să începem campionatul, iar sportul să mai găsească surse de finanţare după această criză”, ne-a declarat Florin Mureşan, managerul CSM Satu Mare.

Altfel, decizia va intra în vigoare din 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF şi Liga I posibilitatea de a-şi rezolva în următoarele 72 de ore toate aspectele organizatorice. Consiliul Director al FRB recomandă tuturor cluburilor participante în LNBM, LNBF şi Liga I să negocieze încheierea amiabilă a tuturor contractelor cu participanţii la activitatea sportivă, pentru a evita ulterioare litigii salariale.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345