Ryan Reynolds şi Blake Lively, donaţie pentru refugiaţii ucraineni

Invazia militară rusă din Ucraina, comandată de Vladimir Putin, a bulversat nu doar lumea politică internaţională, ci şi societatea civilă de pretutindeni.

Astfel că, de la cei mai simpli oameni, care au strâns ajutoare pentru refugiaţi, şi până la cei cu dare de mână sau patroni de companii, care au pregătit sprijin substanţial pentru cei goniţi de războiul din ţara lor, comunitatea s-a activat într-un efort comun.

Ca şi în alte situaţii de criză, provocate de incendii devastatoare, tsunami-uri, cutremure sau mişcări sociale, mica comunitate de la Hollywood s-a mobilizat şi, în strânsă legătură cu marile ONG-uri, pune la bătaie sprijin bănesc consistent.

Ryan Reynolds şi Blake Lively au răspuns apelului lansat de Înaltul Comisariat pentru refugiaţi al ONU, care strânge donaţii pentru refugiaţii din Ucraina, şi au promis o donaţie egală de 1 milion de dolari pentru aceşti oameni prigoniţi din căminele lor.

„În 48 de ore, nenumăraţi ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele în ţările vecine. Au nevoie de protecţie. Când donaţi, noi vom egala suma cu până la 1.000.000 de dolari, creând un sprijinul dublu pentru ei”, a notat Ryan Reynolds într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, în care a inserat şi un link către pagina de donaţii a Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi a ONU.

Mesajul a fost preluat de Blake Lively pe contul ei de Instagram, alături de o fotografie emoţionantă a unui bebeluş urcat în tren de mama sa.

„Ryan şi cu mine vrem să dublăm fiecare dolar donat până la 1.000.000 de dolari.” Imediat, fanii internauţi au reacţionat, printre ei aflându-se şi câteva nume cunoscute, precum Zoë Saldaña, Ashley Tisdale, dar şi Alexandra Nechita, pictoriţa românca stabilită în Los Angeles, supranumită „Micuţa Picasso”, al cărei soţ, Dimitri Tcharfas, este originar din Ucraina.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517