Ingrediente:
– 30-35 felii subţiri de şuncă presată,
– 500 g brânză proaspătă,
– o ceapă sau un praz mic (prazul nu are miros puternic),
– 50 g de unt sau margarină,
– 1-2 linguri de smântână, în funcţie de consistenţa brânzei,
– o legătură de mărar verde sau 2 linguriţe de mărar uscat şi măcinat,
– sare, piper.
Mod de preparare:
Brânza se amestecă cu ceapa răzuită (sau prazul), cu untul şi smântâna. Se adaugă mărarul mărunţit cât se poate de fin, apoi se condimentează. Se amestecă bine, până când se obţine o pastă omogenă. Se iau feliile de şuncă şi se umplu, una câte una, cu câte o linguă de cremă de brânză, apio se rulează. Se ornează cu maioneză, crema de brânză rămasă, ouă fierte, sau murături. Se consumă ca mâncare de sine stătătoare, sau platou rece, în combinaţie cu alte preparate.
Fii primul care comentează