Image 1
Image 2

Rulada de piept de curcan cu castane

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Rulada de piept de curcan cu umplutura de castane este o mancare potrivita atat ca fel principal la o masa, cat si pe un platou rece, de sarbatori.

Ingrediente:

– 800 g piept de curcan,

– 100 g piure de castane natur,

– un ou,

– o chifla,

– sare,

– piper macinat,

– 2-3 linguri de ulei.

 

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se taie in 4 felii deschise (ca o carte), iar bucatelele ramase se toaca. Se amesteca bine chifla umezita si stoarsa, castamele, carnea tocata, oul si condimentele. Feliile de carne se bat usor si se condimenteaza pe ambele parti, apoi se aseaza umplutur.

Se ruleaza, se infasoara in folie de aluminiu, se aseaza pe tava si se pune in cuptorul preincalzit. Dupa circa 30 de minute folia se taie, iar carnea se stropeste cu ulei. Se mai coace pana cand se rumeneste. Se paote servi calda, cu garnitura, sau rece, pe platou.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.