Rulada de piept de curcan cu umplutura de castane este o mancare potrivita atat ca fel principal la o masa, cat si pe un platou rece, de sarbatori.
Ingrediente:
– 800 g piept de curcan,
– 100 g piure de castane natur,
– un ou,
– o chifla,
– sare,
– piper macinat,
– 2-3 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie in 4 felii deschise (ca o carte), iar bucatelele ramase se toaca. Se amesteca bine chifla umezita si stoarsa, castamele, carnea tocata, oul si condimentele. Feliile de carne se bat usor si se condimenteaza pe ambele parti, apoi se aseaza umplutur.
Se ruleaza, se infasoara in folie de aluminiu, se aseaza pe tava si se pune in cuptorul preincalzit. Dupa circa 30 de minute folia se taie, iar carnea se stropeste cu ulei. Se mai coace pana cand se rumeneste. Se paote servi calda, cu garnitura, sau rece, pe platou.
Fii primul care comentează