Image 1
Image 2

Ruladă de mămăligă în bacon

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

200 g de făină de mălai, 250 g de brânză burduf (de oaie), 1-2 linguri de smântână 100 g șunculiță afumată, circa 200 g bacon afumat, feliat scubțire, sare, piper, 2-3 linguri de ulei, smântână sau cașcaval pentru ornat.

Mod de preparare:

Șunculița se taie cubulețe mărunte și se rumenește ușor în ulei încins, se strecoară și se lasă să se scurgă. Brânza burduf se amestecă cu puțină smântână, cât să nu fie sfărâmicioasă. După ce șunculița se răcește se amestecă cu pasta de brânză și dacă brânza nu e suficient de sărată se mai sărează puțin. Se prepară o mămăligă de consistență medie. După ce se răcește puțin, însă doar cât să poată fi formată cu mâna, se ia o lingură mare de mămăligă, se întinde în palmă, la mijloc se pune o lingură de cremă de brânză și se formează din ea un batonaș, care se rulează în bacon. Operațiunea se repetă până când ingredientele se termină. Apoi, ruladele astfel obținute se așează pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și se presară cu puțin piper. Se dă la cuptorul preîncălzit și se lasă la foc mare, până când baconul se rumenește, dar ruladele se pot rumeni și la grătar. Dacă doriți să ornați cu cașcaval acesta se presară imediat după ce se scoate de la cuptor, iar dacă serviți cu smântână, aceasta se adaugă când rulada nu mai e fierbinte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

PERELE PĂDUREȚE DIN SATUL CHEGEA

Ce am putea face cu perele pădurețe?

Este incredibil cât de multe roade pot fi găsite toamna această peste tot. Bătrânii spun că atunci când sunt atât de multe roade în copaci și păduri, vin anii grei. Uitându-ne în jurul nostru și la ce se întâmplă, cu siguranță prețurile vor crește, cureaua se va strânge și tot mai mulți oameni nu se știe dacă în următorii ani vor avea ce pune pe masă.