Ruladă de mămăligă în bacon | Informaţia Zilei

Ruladă de mămăligă în bacon

Ingrediente:

200 g de făină de mălai, 250 g de brânză burduf (de oaie), 1-2 linguri de smântână 100 g şunculiţă afumată, circa 200 g bacon afumat, feliat scubţire, sare, piper, 2-3 linguri de ulei, smântână sau caşcaval pentru ornat.

Mod de preparare:

Şunculiţa se taie cubuleţe mărunte şi se rumeneşte uşor în ulei încins, se strecoară şi se lasă să se scurgă. Brânza burduf se amestecă cu puţină smântână, cât să nu fie sfărâmicioasă. După ce şunculiţa se răceşte se amestecă cu pasta de brânză şi dacă brânza nu e suficient de sărată se mai sărează puţin. Se prepară o mămăligă de consistenţă medie. După ce se răceşte puţin, însă doar cât să poată fi formată cu mâna, se ia o lingură mare de mămăligă, se întinde în palmă, la mijloc se pune o lingură de cremă de brânză şi se formează din ea un batonaş, care se rulează în bacon. Operaţiunea se repetă până când ingredientele se termină. Apoi, ruladele astfel obţinute se aşează pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt şi se presară cu puţin piper. Se dă la cuptorul preîncălzit şi se lasă la foc mare, până când baconul se rumeneşte, dar ruladele se pot rumeni şi la grătar. Dacă doriţi să ornaţi cu caşcaval acesta se presară imediat după ce se scoate de la cuptor, iar dacă serviţi cu smântână, aceasta se adaugă când rulada nu mai e fierbinte.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517