Ruladă cu gem

Ingrediente:

4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, un plic de zahăr vanilat, o jumătate de plic de praf de copt, un borcan (400 g) de gem, preferabil de caise, portocale, sau căpşuni şi un prosop de bucătărie curat.

Mod de preparare:

Ouăle se spală şi se separă albuşurile de gălbenuş. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, până când zahărul se topeşte. Albuşurile se bat spumă tare, se amestecă cu gălbenuşurile, se adaugă treptat făina, zahărul vanilat şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit, se coace timp de 15 minute, la foc mare, când se scoate de la cuptor se răstoarnă pe prosopul de bucătărie, se îndepărtează hârtia, se unge cu gem, iar cu ajutorul prosopului se rulează până când încă este fierbinte. Se lasă împachetat în prosop până când se răceşte de tot, se despachetează, se presară cu zahăr pudră, apoi se feliază. Se poate servi eventual cu topping de ciocolată.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517