Ingrediente:
4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, un plic de zahăr vanilat, o jumătate de plic de praf de copt, un borcan (400 g) de gem, preferabil de caise, portocale, sau căpșuni și un prosop de bucătărie curat.
Mod de preparare:
Ouăle se spală și se separă albușurile de gălbenuș. Gălbenușurile se freacă cu zahărul, până când zahărul se topește. Albușurile se bat spumă tare, se amestecă cu gălbenușurile, se adaugă treptat făina, zahărul vanilat și praful de copt. Compoziția se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit, se coace timp de 15 minute, la foc mare, când se scoate de la cuptor se răstoarnă pe prosopul de bucătărie, se îndepărtează hârtia, se unge cu gem, iar cu ajutorul prosopului se rulează până când încă este fierbinte. Se lasă împachetat în prosop până când se răcește de tot, se despachetează, se presară cu zahăr pudră, apoi se feliază. Se poate servi eventual cu topping de ciocolată.
Fii primul care comentează