Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, un plic de zahăr vanilat, o jumătate de plic de praf de copt, un borcan (400 g) de gem, preferabil de caise, portocale, sau căpșuni și un prosop de bucătărie curat.

Mod de preparare:

Ouăle se spală și se separă albușurile de gălbenuș. Gălbenușurile se freacă cu zahărul, până când zahărul se topește. Albușurile se bat spumă tare, se amestecă cu gălbenușurile, se adaugă treptat făina, zahărul vanilat și praful de copt. Compoziția se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit, se coace timp de 15 minute, la foc mare, când se scoate de la cuptor se răstoarnă pe prosopul de bucătărie, se îndepărtează hârtia, se unge cu gem, iar cu ajutorul prosopului se rulează până când încă este fierbinte. Se lasă împachetat în prosop până când se răcește de tot, se despachetează, se presară cu zahăr pudră, apoi se feliază. Se poate servi eventual cu topping de ciocolată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Frigărui în stil grecesc

APERITIVE

Frigărui în stil grecesc

Aceste frigărui inspirate din bucătăria grecească te vor transporta pe malurile mării Egee, oferindu-ți o experiență culinară ușoară și răcoritoare. Datorită conținutului scăzut de calorii, sunt o alegere excelentă pentru a fi savurate ori de câte ori dorești, fie ca gustare, mic dejun sau chiar garnitură.

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.