Image 1
Image 2

Ruladă cu caşcaval

Rulada cu cascaval
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Rulada cu cascaval
Rulada cu cascaval

Ingrediente:

Pentru blat:

– 250 g de margarină,

– 500 g de făină,

– o lingută de smântână,

– gălbenuşul unui ou,

– un praf de copt,

– puţină sare.

Pentru umplutură:

– 200 g margarină,

– 100 g caşcaval afumat, răzuit,

– 100 g de alt caşcaval nesărat, neafumat, mai tare (de exemplu trapissta) răzuit,

– sare.

Mod de preparare:

Se amestecă bine componentele aluatului, se frământă bine până când se omogenizează perfect şi se lasă circa 30 minute la frigider. Se amestecă apoi componentele umpluturii, se ia aluatul de la frgider, se întinde, apoi peste blat se întinde şi umplutura. Se rulează cu ajutorul unui prosop de bucătărie curat, ca un pişcot, se feliază la circa un cm grosime, se aşează pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit, până când capătă o culoare galben-aurie, respectiv până când acesta nu se mai lipeşte de scobitoare. Se serveşte fie ca aperitiv individual, fie în combinaţie cu alte preparate, pe platou rece.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with