Image 1
Image 2

Rudolf Fatyol, premiat de Uniunea Criticilor Muzicali

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Rudolf Fatyol şi Alessandro Fabrizi (dreapta)
Rudolf Fatyol

Managerul Filarmonicii “Dinu Lipatti”, dr. Rudolf Fátyol, a primit din partea Uniunii Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România Diploma de Excelență pentru cel mai longeviv manager de instituții de spectacole din ultimii 100 de ani, în cadrul unei ceremonii organizate joi, 1 februarie, la Bucureşti.

Acest eveniment a fost organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri, amintit fiind faptul că  Rudolf Fatyol se află la conducerea instituției de 27 de ani.

Stabilind relaţii cu numeroase academii de muzică, filarmonici şi opere atât în ţară cât şi în străinătate, managerulul Filarmonicii “Dinu Lipatti” a reuşit să aducă frecvent pentru sătmăreni, pe scena Filarmonicii, artişti, muzicieni de renume mondial şi să promoveze cu succes activitatea şi numele Filarmonicii din Satu Mare.

Primăria Municipiului Satu Mare a salvat clădirea Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, la finele unui proces lung si anevoios, în urma căruia clădirea instituției a intrat definitiv în patrimoniul municipiului Satu Mare. Primăria și Consiliul Local Satu Mare vor continua să sprijine instituția și evenimentele organizate de Filarmonica ”Dinu Lipatti” susținând evenimentele pe care această instituție le va organiza pentru cetățenii municipiului Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca

Expoziția „4+1 “

IOAN SBÂRCIU este unul dintre cei mai bine cunoscuți și prețuiți pictori ai generației sale. Desenator inspirat și prin vervă, colorist rafinat care stăpînește cu siguranța experienței neîntrerupte un repertoriu larg de mijloace expresive, Sbârciu și-a făurit un stil personal în pictura în ulei și și-a legat numele de revirimentul cunoscut în prezent de pastel, ca tehnică, în pictura clujeană.

OPINII LIBERE

Scriitori ruși despre ruși (A.P. Cehov)

Felul de a fi al rușilor s-a aflat în atenția scriitorilor din cea mai întinsă țară a lumii. Când scăpau de vigilența Ohranei țariste, apoi de serviciile staliniste, până la FSB, spiritul critic scormonea după mentalitățile rele, chiar nocive.