Rovana Plumb preia din nou ca interimar şefia PSD

Scris de Mioara Maxim, 12 iulie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Rovana Plumb

Rovana Plumb

Rovana Plumb, cea care i-a ţinut locul lui Ponta la şefia PSD, a declarat, duminică, faptul că ştia că premierul se va retrage de la şefia PSD, dar spune că este de înţeles să nu se renunţa la fotoliul de la Palatul Victoria.

UPDATE: Decizia privind Congresul PSD se ia de către Comitetul Executiv Naţional, dar acest lucru ar trebui să se întâmple după hotărârea instanţei în cazul lui Victor Ponta, a declarat duminică seara, pentru Mediafax, preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

„Da, ştiam (că se va retrage de la şefia PSD – n.r.), asta arată preocuparea lui faţă de partid şi de a-şi arăta nevinovăţia”, a spus Rovana Plumb, preşedinte interimar al PSD, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Întrebată de ce nu a renunţat Victir Ponta şi la funcţia de premier, ministrul Muncii a răspuns:

„Vrem stabilitate politică, economică şi socială, de asta nu se retrage şi de la şefia Guvernului”, a declarat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a spus că ea crede în nevinovăţia premierului, iar o eventuală demisie a acestuia de la Palatul Victoria ar însemna o criză politică majoră, astfel că nu se ia în calcul această opţiune.

„Sunt convinsă că Victor Ponta e nevinovat. A luat decizia retragerii, ca să-şi poată demomstra nevinovăţia, sunt convinsă că e nevinovat. (…) Nu există posibilitatea ca Victor Ponta să se retragă şi din funcţia de prim-ministru, că ar duce la o criză politică majoră”, a asigurat Rovana Plumb.

Rovana Plumb, preşedinte interimar al PSD, susţine că partidul „este bine, funcţional”, direcţia şi agenda partidului nu se vor schimba, iar Ponta va fi prezent la şedintele conducerii PSD.

 

Rovana Plumb a mai declarat, duminică, că premierul Victor Ponta nu demisionează din fruntea PSD, fiind vorba doar de o retragere temporară din fruntea partidului, scrie Mediafax.

„Victor Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este pur şi simplu o retragere temporară”, a spus Plumb, la RTV.

Rovana Plumb a precizat că liderul PSD a luat această decizie pentru până când îşi va demonstra nevionvăţia faţă de acuzaţiile care i se aduc.

„Victor Ponta nu va mai ocupa nicio funcţie de partid până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse”, a spus Plumb.

Plumb a precizat că, „fiind vorba de o prelungire a interimatului, conform statutului”, ea va fi preşedinte interimar al social-democaţilor până la următorul congres al partidului, stabilit pentru anul viitor.

„Viitorul congres va fi anul viitor”, a precizat liderul social-democrat.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517