Roşii umplute cu cremă de brânză | Informaţia Zilei

Roşii umplute cu cremă de brânză

Ingrediente:

18-20 de bucăţi de roşii, 500 g brânză proaspătă, o ceapă sau un praz mic (prazul nu are miros puternic), 50 g de unt sau margarină, 1-2 linguri de smântână, în funcţie de consistenţa brânzei, o legătură de mărar verde sau 2 linguriţe de mărar uscat şi măcinat, sare, piper.

Mod de preparare:

Brânza se amestecă cu ceapa răzuită (sau prazul), cu untul şi smântâna. Se adaugă mărarul mărunţit cât se poate de fin, apoi se condimentează. Se amestecă bine, până când se obţine o pastă omogenă. Partea de sus a roşiilor se decupează, iar din bucata mai mare se scoate miezul, apoi se umple cu crema de brânză. Smântâna din crema de brânză se poate substitui cu maioneză, dar atunci este indicat să se consume într-o zi, cel mult două. Compoziţia se poate îmbogăţi şi cu bucăţele de măsline (fără sâmburi).

Gustul de măsline se potriveşte foarte bine cu aceasta. Se ornează cu frunze verzi de ceapă, mărar sau busuioc, ori cu măsline sau felii de ceapă roşie. Se consumă ca mâncare de sine stătătoare, sau se foloseşte la platou rece, în combinaţie cu alte preparate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345