Image 1
Image 2

Romanul “Enigma Otiliei” în benzi desenate, lansat la Muzeul Vârstelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Romanul “Enigma Otiliei”, de George Călinescu, a fost lansat marţi, la 80 de ani de la prima apariţie, într-o nouă interpretare: cea a benzilor desenate, la Muzeul Vârstelor găzduit de Casa Filipescu-Cesianu.

Mihai Ionuţ Grăjdeanu (desenator “Istoria alternativă a Literaturii Române în benzi desenate”) este autorul benzilor desenate.

“Comics Didactic” volumul 2, cuprinde romanul “Enigma Otiliei” care a fost transpus în pagini de bandă desenată ce păstrează textul original.

Autorul de benzi desenate Mihai Ionuţ Grăjdeanu a demarat în anul 2012 un proiect educaţional numit “Comics Didactic”. Volumele incluse în proiect transformă lectura în plăcere, iar personajele din operele literare româneşti pot deveni acum la fel de ȋndrăgite şi populare precum eroii de bandă desenată din literatura universală.

Mihai Ionuţ Grăjdeanu (n. 1987), autor prolific de bandă desenată si romane grafice, este implicat în multiple proiecte editoriale, precum “Legendele Dacilor” si “Comics Didactic”. Participă la expoziţii personale şi de grup în ţară şi peste hotare. În 2016, el a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia. În 2017 a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor. Susţine ateliere de benzi desenate în cadrul festivalurilor, în şcoli, muzee şi teatre din întreaga ţară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Colocviul național Nicolae Breban la Muzeul Național al Literaturii Române

SCRIITORI ROMÂNI

Colocviul național Nicolae Breban la Muzeul Național al Literaturii Române

Colocviul Național Nicolae Breban, un eveniment de anvergură culturală la Sala Perpessicius, marchează celebrarea a 90 de ani de viață ai scriitorului Nicolae Breban, reunind personalități literare și academice de seamă, printre care și scriitorii sătmăreni Dumitru Păcuraru și George Vulturescu, pentru a discuta și omagia opera și influența acestuia în literatura română.