Image 1
Image 2

SONDAJ ÎN ROMÂNIA

81% dintre români recunosc că iau medicamente pe cont propriu

Jumătate dintre români aleg să nu îşi facă setul anual preventiv de analize, 2 din 10 se arată interesaţi de o asigurare privată de sănătate, iar două treimi ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private, arată un sondaj online la care au participat 5.824 de respondenţi, desfăşurat în cadrul campaniei naţionale de informare „Totul despre asigurările de sănătate”.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, 48% dintre respondenţi au declarat că nu îşi fac, o dată pe an, un set de analize complet. 30% citează lipsa de timp ca motiv pentru acest lucru, 18% declară că este un proces foarte complicat, iar 13% consideră că nu au nevoie de analize deoarece sunt sănătoşi. Dacă au anumite simptome medicale, 7 români din 10 (69%) caută pe net informaţii despre ce boală ar putea indica acestea.

În urma căutărilor, 48% au declarat că s-au dus la medic, 22% au optat pentru tratamente naturiste, 13% au luat medicamente pe cont propriu, în timp ce 17% nu au luat nicio măsură. 81% dintre participanţii la sondaj au declarat că iau medicamente pe cont propriu din când în când, doar pentru afecţiuni uşoare (răceli, indigestii, dureri de cap etc.), în timp ce 14% nu fac niciodată acest lucru. 53% dintre respondenţi au declarat că nu cunosc diferenţele dintre o asigurare privată de sănătate şi un abonament medical.

Aproape 2 din 10 români (19% dintre respondenţi) au declarat că nu au asigurare privată de sănătate, dar doresc să îşi facă una în următoarele 6 luni.

De asemenea, 24% au o astfel de poliţă de la serviciu, iar alţi 5% dintre respondenţi au declarat că şi-au cumpăratsinguri asigurarea de sănătate. 52% dintre participanţii la sondaj nu au o asigurare privată de sănătate şi nu doresc să îşi facă una în următoarele 6 luni. Întrebaţi ce sumă ar fi dispuşi să aloce lunar pentru servicii private de sănătate, 29% au menţionat între 50 – 100 de lei, 16%, sub 50 de lei, 14%, între 100 – 300 de lei, iar 5%, peste 300 de lei.

36% dintre participanţii la sondaj nu ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru serivicii private de sănătate.

Sondajul s-a desfăşurat online, în două etape: între 20 noiembrie – 11 decembrie 2019, respectiv 20 ianuarie – 10 februarie 2020, la acesta răpunzând 5.824 de persoane – dintre care 59% femei şi 41% bărbaţi. 44% dintre respondenţi au vârste curpinse între 35-55 de ani, 29%, peste 55 de ani, 17% – între 26 – 34 de ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CENTRU DE TRANSFUZIE

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge crește acum la 280 de lei.

Din acest an, valoarea tichetelor de masă oferite donatorilor de sânge a fost mărită de patru ori comparativ cu anii anteriori. Această schimbare, inițiată de Ministerul Sănătății, are scopul de a motiva mai mulți oameni să participe la donarea de sânge. Se pare că această măsură a avut succes, deoarece centrele de transfuzii din întreaga țară au înregistrat o afluență crescută de donatori.