Românii, în topul clasamentului europenilor deranjaţi de zgomotele din vecini sau de pe stradă | Informaţia Zilei

Românii, în topul clasamentului europenilor deranjaţi de zgomotele din vecini sau de pe stradă

Scris de Ioana Vladimirescu, 04 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vă deranjează frecvent zgomotul din vecini sau cel de pe stradă? Dacă răspunsul este pozitiv înseamnă că vă număraţi printre cei 18,3% cetăţeni europeni care au declarat că au avut de suferit de pe urma zgomotului din vecini sau de pe stradă în 2018.

Adică aproape o cincime din populaţia Uniunii Europene s-a declarat nemulţumită de gălăgia de vecini sau din faţa casei ori a blocului, de pe drum. Aceste cifre au fost făcute publice zilele acestea de către Biroul de date statistice al Uniunii Europene, Eurostat. Potrivit sursei citate, proporţia celor deranjaţi de zgomote e mai mare în cazul persoanelor ce trăiesc la oraş – 24,1%, faţă de proporţia celor ce locuiesc în mediul rural – 11%. “Proporţia de persoane care au raportat că au avut probleme cu zgomotul din vecinătate a avut tendinţa de a scădea în funcţie de numărul de persoane din gospodărie. În timp ce aproape 21,8% dintre persoanele singure au afirmat că au fost deranjate de acest tip de zgomot, zgomotul a afectat 18,7% din gospodăriile cu doi adulţi şi doar 16,2% din gospodăriile alcătuite din trei sau mai mulţi adulţi”, scrie Eurostat.

În 2018, în statele membre ale UE, peste un sfert din populaţie a raportat probleme legate de zgomotul din vecini sau pe stradă, 28,2% din Malta, Germania (27,8%) şi Olanda (27,1%), Portugalia (23,0%), România (20,1%), Regatul Unit (19,8%), Cipru (19,6%), Grecia şi Luxemburg (ambele 19,3%). La capătul opus al scării, cea mai mică proporţie a fost înregistrată în Croaţia (8,0%), înaintea Ungariei (8,5%).

Abonează-te acum Online!
  1. szabi a spus: 05 ianuarie 2020, ora 10:05

    In sfarsit suntem primii la ceva

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517