Image 1
Image 2

Românii consumă sub 65 kilograme de carne anual

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Diversele sortimente de carne prin consumare au un aport consistent de proteine în organismul uman, indispensabile menţinerii unui echilibru alimentar. Chiar şi într-o asemenea situaţie, românii consumă anual aproximativ 64 kilograme de carne, în vreme ce media Uniunii Europene este de 85 de kilograme/locuitor.

Studiile efectuate în ceea ce priveşte evoluţia consumului de carne în Uniunea Europeană arătau o menţinere a acestuia, dar realitatea a venit să infirme rezultatele studiului.

Consumul a scăzut cu până la 2 procente, fapt confirmat de Ovidiu Duşleagă, vicepreşeintele Asociaţiei Române a Cărnii, citat de publicaţia Puterea.

Consumatorii români rămân fideli achiziţiei cărnii de porc, fiind predispuşi a cumpăra mezeluri care au în compoziţie carne de porc în majoritate.

Cele mai recente tendinţe se îndreaptă spre o uşoară creştere a consumului de carne de curcan.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

VENIREA PRIMĂVERII

Tradiții de mărțișor

Mărțișorul este unul dintre cele mai îndrăgite și păstrate obiceiuri românești, iar mărțișoarele, sub diverse forme și culori, sunt dăruite pentru a exprima afecțiunea și prețuirea.