România s-a împrumutat cu 3,3 miliarde euro de pe pieţele externe de capital | Informaţia Zilei

România s-a împrumutat cu 3,3 miliarde euro de pe pieţele externe de capital

Scris de Cristina Bursuc, 29 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat, miercuri, că România a atras 3,3 miliarde euro de pe pieţele externe de capital la costuri atractive în contextul propagării pandemiei COVID-19, iar fondurile aferente acestei tranzacţii au intrat în conturile Trezoreriei pe data de 26 mai.

La finalul ;edinţei de guvern de miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat în acest sens: „Împrumutul de 3,3 miliarde de euro ne oferă confortul de a finanţa toate cheltuielile prevăzute în buget.

Am ieşit pe pieţele internaţionale şi interesul pentru România a fost de aproape 14 miliarde de euro, din care am ales să împrumutăm 3,3 miliarde de euro.”

ţu a precizat că împrumutul oferă posibilitatea finanţării cheltuielilor din buget fără să existe probleme.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 29 mai 2020, ora 13:18

    Acum aveti iar din ce plati pensiile specialilor , sa furati cat puteti si sa risipiti bani pe prostii conform traditiei si bunului obicei romanesc !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517