19.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Scandalul preşedinte – guvern continuă.(reluare) 01.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 02.40 Cultură 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Cu ce probleme se confruntăprofesorii din judeţul Satu Mare. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Scandalul preşedinte – guvern continuă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 14.30 Teleshopping 14.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup la tenis

Scris de Constantin Demian, 11 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După o victorie dramatică, scor 3-2, obţinută în faţa deţinătoarei trofeului, naţionala Cehiei

Disputat la Ostrava, meciul de tenis de câmp dintre selecţionatele feminine ale României şi Cehiei s-a încheiat cu victoria, cu scorul de 3-2, a echipei tricolorelor. Un meci dramatic, victoria decisivă fiind obţinută în ultima partidă, cea de dublu.

În urma acestei victorii, obţinută în faţa deţinătoarei trofeului, cu 11 succese în Fed Cup, selecţioanta României, s-a calificat în semifinalele celei mai importante competiţii de tenis de câmp la nivel de echipe naţionale. O semifinală în care România, va întâlni, în 20 şi 21 aprilie, naţionala Franţei.

În prima zi, sâmbătă, ”rachetele” numărul unu din cele două ţări, Karolia Pliskova şi Simona Halep şi-au respectat statutul şi au câştigat meciurile lor. Karolina Pliskova (5 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (29 WTA) au fost cele care au deschis ”balul”. Karolina a jucat mult mai bine decât tenismena noastră şi a căştigat fără să foreţeze prea mult, scor 6-1, 6-4.

Aşteptat cu emoţii, meciul doi, cel dintre Simona Halep (3 WTA) şi Katerina Siniakova (44 WTA) a fost unul fără istoric. Primul set a fost mai echilibrat, dar Simona l-a câştigat cu 6-4 după 42 de minute, în timp ce în setul doi fostul lider mondial n-a întâmpinat nicio opoziţie câştigând clar, 6-0.

Ziua a doua a început cu duelul celor mai bune două tenismene din cele două echipe, Karolina Pliskova şi Simona Halep. Spre bucuria noastră, Simona a arătat că a depăşit momentul dificil cauzat de întreruperea mai lungă din cauza problemelor de la coloana vertebrală. Etalând un tenis de mare clasă, Simona a câştigat meciul cu 6-4, 5-7, 6-4 după mai bine de două ore şi jumătate, iar România a preluat conducerea în faţa Cehiei.
Din păcate, în ultimul meci de simplu, Mihaela Buzărnescu şi-a continat seria evoluţiilor dezamăgitoare (fără victorie în 2019) şi a fost învinsă de o tenismenă mai slab cotată, Katerina Siniakova (44 WTA) cu 6-4, 6-2, iar scorul general dintre România şi Cehia a devenit egal, 2-2.

Drept urmare calificarea urma să fie decisă de partida de dublu în care s-au întâlnit Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova (Cehia) şi Irina Begu/ Monica Niculescu (România). Iar Siniakova, trebuie precizat acest lucru, este considerată cea mai bună tenismenă de dublu din lume. Mai mut, când joacă la diverse turnee împreună la dublu, cele două sunt considerate favorite la câştigarea probei.

Dar perechea nostră a jucat foarte bine şi, după un meci care ne-a ţinut cu sufletul la gură, a obţinut o victorie extrem de preţioasă, 6-7, 6-4, 6-4. O victorie superbă obţinută de Irina Begu şi Monica Niculescu care s-au impus în faţa celor mai bune jucătoare de dublu din circuitul WTA.

La victorie a contribuit şi grupul se suporteri români, lider de galerie fiind Emil Boc, care le-a încurajat cu ardoare pe tenismenele noastre.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.