10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup la tenis

Scris de Constantin Demian, 11 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După o victorie dramatică, scor 3-2, obţinută în faţa deţinătoarei trofeului, naţionala Cehiei

Disputat la Ostrava, meciul de tenis de câmp dintre selecţionatele feminine ale României şi Cehiei s-a încheiat cu victoria, cu scorul de 3-2, a echipei tricolorelor. Un meci dramatic, victoria decisivă fiind obţinută în ultima partidă, cea de dublu.

În urma acestei victorii, obţinută în faţa deţinătoarei trofeului, cu 11 succese în Fed Cup, selecţioanta României, s-a calificat în semifinalele celei mai importante competiţii de tenis de câmp la nivel de echipe naţionale. O semifinală în care România, va întâlni, în 20 şi 21 aprilie, naţionala Franţei.

În prima zi, sâmbătă, ”rachetele” numărul unu din cele două ţări, Karolia Pliskova şi Simona Halep şi-au respectat statutul şi au câştigat meciurile lor. Karolina Pliskova (5 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (29 WTA) au fost cele care au deschis ”balul”. Karolina a jucat mult mai bine decât tenismena noastră şi a căştigat fără să foreţeze prea mult, scor 6-1, 6-4.

Aşteptat cu emoţii, meciul doi, cel dintre Simona Halep (3 WTA) şi Katerina Siniakova (44 WTA) a fost unul fără istoric. Primul set a fost mai echilibrat, dar Simona l-a câştigat cu 6-4 după 42 de minute, în timp ce în setul doi fostul lider mondial n-a întâmpinat nicio opoziţie câştigând clar, 6-0.

Ziua a doua a început cu duelul celor mai bune două tenismene din cele două echipe, Karolina Pliskova şi Simona Halep. Spre bucuria noastră, Simona a arătat că a depăşit momentul dificil cauzat de întreruperea mai lungă din cauza problemelor de la coloana vertebrală. Etalând un tenis de mare clasă, Simona a câştigat meciul cu 6-4, 5-7, 6-4 după mai bine de două ore şi jumătate, iar România a preluat conducerea în faţa Cehiei.
Din păcate, în ultimul meci de simplu, Mihaela Buzărnescu şi-a continat seria evoluţiilor dezamăgitoare (fără victorie în 2019) şi a fost învinsă de o tenismenă mai slab cotată, Katerina Siniakova (44 WTA) cu 6-4, 6-2, iar scorul general dintre România şi Cehia a devenit egal, 2-2.

Drept urmare calificarea urma să fie decisă de partida de dublu în care s-au întâlnit Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova (Cehia) şi Irina Begu/ Monica Niculescu (România). Iar Siniakova, trebuie precizat acest lucru, este considerată cea mai bună tenismenă de dublu din lume. Mai mut, când joacă la diverse turnee împreună la dublu, cele două sunt considerate favorite la câştigarea probei.

Dar perechea nostră a jucat foarte bine şi, după un meci care ne-a ţinut cu sufletul la gură, a obţinut o victorie extrem de preţioasă, 6-7, 6-4, 6-4. O victorie superbă obţinută de Irina Begu şi Monica Niculescu care s-au impus în faţa celor mai bune jucătoare de dublu din circuitul WTA.

La victorie a contribuit şi grupul se suporteri români, lider de galerie fiind Emil Boc, care le-a încurajat cu ardoare pe tenismenele noastre.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.