Image 1
Image 2

România pierde relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Update: România a pierdut cursa pentru găzduirea unei agenţii europene după Brexit. Era vorba despre Agenţia Europeană a Medicamentului, pentru care se lupta Bucureştiul. A devenit însă clar că această instituţie va fi mutată la Amsterdam.

Oraşul a câştigat cea de-a doua rundă a votului la aruncarea cu banul, deoarece a fost egalitate de voturi. România a pierdut cursa pentru găzduirea unei agenţii europene după Brexit. Era vorba despre Agenţia Europeană a Medicamentului, pentru care se lupta Bucureşti. A devenit însă clar că această instituţie va fi mutată la Amsterdam. Oraşul a câştigat cea de-a doua rundă a votului la aruncarea cu banul, deoarece a fost egalitate de voturi.

 

 

Relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM) va fi aleasă, luni, în urma unui vot secret exprimat pe baza criteriilor politice, oportunitatea ca România să găzduiască această instituţie fiind benefică mai ales în ce priveşte dinamizarea sistemului sanitar din ţara noastră.

Agenţia Europeană pentru Medicamente trebuie să fie relocată, după ce Marea Britanie a ieşit din Uniunea Europeană. Principala responsabilitate a agenţiei este aceea de a proteja şi promova sănătatea publică, angajaţii acesteia evaluând în permanenţă medicamentelor destinate uzului uman.

Deocamdată cu sediul la Londra, Agenţia Europeană a Medicamentului este percepută drept una dintre cele mai importante agenţii specializate ale UE, dintre cele peste 40. Agenţia are 900 de angajaţi şi primeşte vizite de la aproximativ 35.000 de autorităţi naţionale de reglementare şi oameni de ştiinţă în fiecare an, datorită rolului său esenţial în aprobarea noilor medicamente piaţa europeană.

Decizia finală privind găzduirea Agenţiei Medicamentului este aşteptată la 20 noiembrie, în urma unui vot secret.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

SONDAJ ÎN ROMÂNIA

81% dintre români recunosc că iau medicamente pe cont propriu

Jumătate dintre români aleg să nu îşi facă setul anual preventiv de analize, 2 din 10 se arată interesaţi de o asigurare privată de sănătate, iar două treimi ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private, arată un sondaj online la care au participat 5.824 de respondenţi, desfăşurat în cadrul campaniei naţionale de informare „Totul despre asigurările de sănătate”.