România, obligată de CEDO să recunoască legal cuplurile de acelaşi sex

Statul român trebuie să ofere recunoaştere şi protecţie cuplurilor de acelaşi sex, a stabilit Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), însă statul român are libertatea să decidă care va fi forma acestei recunoaşteri, scrie avocatnet.ro.

Argumentele aduse de Guvern în faţa Curţii, precum ideea că acestea îşi pot rezolva problemele la nivel contractual sau că aceste cupluri nu sunt bine privite în societate, nu au prevalat faţă de interesul acestor persoane de a beneficia de protecţie la nivelul legii civile.

Decizia Buhuceanu şi alţii contra României, pronunţată în 23 mai la CEDO, este o decizie de referinţă ce vizează în mod expres statul român şi obligaţia acestuia de a oferi recunoaştere juridică şi protecţie civilă şi cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex.

Curtea a stabilit azi că România are datoria să ofere această recunoaştere şi protecţie pentru cuplurile homosexuale, însă statul român are libertatea să decidă care va fi forma acestei recunoaşteri. Niciunul dintre argumentele oferite de Guvern în faţa CEDO nu au prevalat interesului celor 21 de cupluri de acelaşi sex care au dat statul în judecată de a li se recunoaşte în mod legal relaţiile de cuplu.

Abonează-te acum Online!
  1. durex a spus: 24 mai 2023, ora 21:56

    Bravo CEDO sintem in 2023 .

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517