România are deja gaz din Marea Neagră!

Primele gaze extrase din perimetrele offshore de mică adâncime Ana şi Doina au intrat miercuri în sistemul naţional de transport, anunţă Black Sea Oil & Gas. Compania estimează că cele două zăcăminte vor produce anul acesta jumătate de miliard de metri cubi de gaze.

Premierul Nicolae Ciucă salută începerea explotării ;i spune că producţia anuală de gaze naturale din perimetrul XV Midia va asigura 10% din necesarul de consum naţional.

Anul acesta se estimează o producţie de 0,5 miliarde de metri cubi

Primele gaze extrase din perimetrele offshore de mică adâncime au intrat miercuri în sistemul naţional de transport, anunţă Black Sea Oil & Gas.
“Black Sea Oil & Gas SA („BSOG”) împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL („Petro Ventures”) şi Gas Plus Dacia SRL („Gas Plus”), anunţă începerea ȋn această după-amiază a producţiei de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) şi introducerea primelor gaze în Sistemul Naţional de Transport („SNT”).
Anul acesta se estimează o producţie de 0,5 miliarde de metri cubi de gaze.
Producţia la platou va fi de aproximativ 1 miliard de metri cubi de gaze/an pentru următorii trei ani din cei zece ani de viaţă estimaţi pentru zăcămintele Ana şi Doina” se arată într-un comunicat de presă.

Directorul General al BSOG, a declarat că proiectul marchează o serie de premiere pentru Rom]nia ;i că asigură 10% din cererea de gaze.
„A fost un drum lung şi plin de provocări pentru a ajunge, în sfârşit, în acest moment important pentru ţară.
Proiectul MGD a marcat o serie de premiere pentru România, toate realizate în timpul unei pandemii şi, mai recent, a unui conflict în Ucraina care ameninţa să afecteze operaţiunile din Marea Neagră.
Rezultatul tuturor acestor eforturi este că Proiectul MGD asigură nu doar 10% din cererea de gaze a României, ci şi deschide calea, poate chiar utilizând infrastructura proiectului nostru, altor proiecte de dezvoltare din platoul continental al Mării Negre aparţinând României.
De asemenea, acest proiect lansează o serie de iniţiative de dezvoltare a energiei verzi, ceea ce face ca MGD să devină o infrastructură integrată de tranziţie energetică”, a declarat directorul BSOG potrivit comunicatului de presă.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă salută începerea exploatării gazelor din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia, operaţionalizat de compania Black Sea Oil & Gas. “Exploatarea în premieră a gazelor naturale din Marea Neagră va consolida capacitatea României de a asigura necesarul de gaze naturale din consumul intern şi, astfel atingerea obiectivului de a fi independenţi energetic. Asigurarea necesarului de gaze naturale din resursele proprii în procent de 90 la sută ne transformă într-o piaţă mult mai concurenţială, mai ales în perioada acestor crize suprapuse. Guvernul României va fi mereu un partener al tuturor investitorilor care aduc plus valoare ţării noastre şi contribuie la bunăstarea cetăţenilor noştri. Legea Off-shore permite continuarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, cu perspective de a transforma România în exportator de gaze în următorii ani”, a declarat Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Executivului.
Sursa citată arată că licenţa de operare a fost eliberată, miercuri, de către ANRE, fapt care permite ca, deja, primele gaze din Marea Neagră să ajungă în reţeaua naţională.
Gazele vor fi livrate către Sistemul Naţional de Transport operat de Transgaz.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 16 iunie 2022, ora 10:02

    Avem gaz mai mult inseamna ca pretul gazului la populatie ar trebui sa se reduca ceea ce nu se va intampla !!!. Ca urmare vor avea ” baietii destepti ” ( oligarhii romani …) mai mult ce fura !!!. Cam asa se petrec lucrurile intr-o Colonie esuata cum este si asta !. ( Anul trecut ” baietii destepti ” au vandut gazul romanesc ungurilor din care au incasat bani in folosul lor ca in iarna sa le cumpere o parte inapoi la un pret de 3 ori mai mare platita de data asta de populatie !!!. Cam asta se intampla in romanica !…). Asteptati sa scada pretul gazului …., asteptari prajite !.

  2. Babacu a spus: 16 iunie 2022, ora 09:51

    FU este trompeta FIDESZ, nu l-as lua nici sa mi-l dea gratis.

  3. Attila a spus: 16 iunie 2022, ora 09:06

    Romania este o tara bogata, daca se gospodareste inteligent nu trebuie sa importam aproape nimic. Este corect ca Romania a votat pentru sanctiunile impotria invazorilor rusi in contradictie cu vecinul Orban, uleiul si gazul pe care il primeste de la Putin este colorat rosu de sangele a zecillor de mii de suflete omenesti ucisi nevinovati. Deci Csaba P. de la FU este informat NUMAI din presa mincinoasa al dictatorului,articolul din 02.06.22. ‘Orban tesz, Ciuca elvesz ‘ este provocator si so sovin.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517