18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Risc iminent de grevă la Electrolux începând de vineri

Scris de Vasile Nechita, 25 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Într-un număr recent al ziarului nostru relatam că muncitorii de la compania Electrolux Satu Mare sunt nemulţumiţi de faptul că patronatul nu acceptă în principal o

creştere salarială, precum şi alte cereri. Aşadar, în fabrică şi în prezent continuă atmosfera tensionată care a început încă din decembrie.

Mai exact, sindicaliştii au cerut o creştere salarială de 11%, având ca argument prognoza Institutului Naţional de Statistică (INS). La rândul său, conducerea a propus o creştere salarială zero, dar a oferit în schimb un bonus de prezenţă de 2,5%.
Deşi în unele puncte ale revendicărilor, sindicaliştii şi patronatul au ajuns la un acord, nuca tare a disputei o reprezintă pretenţiile de creştere salarială.

Participarea lui Bogdasn Hossu la negocieri

 

Bogdan Hossu

Bogdan Hossu

După mai multe întâlniri ale sindicaliştilor cu conducerea firmei, Sindicatul Samus a înregistrat conflictul la Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare (fapt confirmat de pe Ioan Flore, reprezentantul ITM). În sprijinul sindicaliştilor, marţi, a intervenit lui Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Cartel Alfa, la care este afiliat sindicatul fabricii. El a participat personal la o şedinţă de mediere la Inspectoratul Teritorial de Muncă, faţă în faţă cu reprezentanţii conducerii Electrolux, obiectivul final fiind stingerea conflictului de muncă.

O nouă propunere a conducerii Electrolux – respinsă

Cu acest prilej, conducerea companiei Electrolux, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii sindicatului, a făcut o nouă propunere muncitorilor. Este vorba despre o creştere salarială de 5% şi creşterea valorii bonurilor de masă de la 12 la 15 lei. Sindicaliştii au prezentat muncitorilor propunerea făcută de conducerea fabricii însă aceştia nu au acceptat-o, solicitând, în consecinţă, continuarea conflictului de muncă.
În aceste condiţii, sindicaliştii pregătesc un calendar al viitoarelor forme de protest în ipoteza că cele două părţi nu vor ajunge, totuşi, la o înţelegere. Mai precis, liderii sindicali sunt de părere că dacă nu intervine ceva neprevăzut, este foarte probabil ca vineri să se desfăşoare o grevă de avertisment (de două ore), urmată, miercuri, de grevă generală pe termen nelimitat.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 26 ianuarie 2018, ora 11:21

    Ca de obicei si aceasta actiune este una bine regizata dupa o partitura intocmita intre conducere si sefii de sindicat care si-au dat mana in interesul propriu si nu al angajatilor care urmeaza sa fie antrenati in aceasta actiune. Si cu ani in urma tot in aceasta perioada au organizat grevele ca patronatul sa nu fie nevoit sa plateasca somaj tehnic angajatilor. Oameni buni !, nu puneti botul la aceasta provocare !. Daca faceti greva faceti-l intre lunile Mai si August ca o sa fie mai eficient cand o sa aveti si cheltuieli mai putine si posibilitati de a lucra si altceva.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.