Image 1
Image 2

Rezultate excepţionale obţinute de ansamblul Sânzienele la un mare festival internaţional în Sighetu Marmaţiei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deosebit de frumoşi în costumul popular, micii oşeni care dau viaţă Ansamblului folcloric “Sânzienele” al Clubului Copiilor din Negreşti Oaş, structură a Palatului Copiilor Satu Mare, au impresionat de curând juriul Festivalului concurs internaţional pentru copii şi tineret “Am fost ş-om fi” din Sighetu Marmaţiei, Maramureş.

Copiii, pregătiţi de profesoara Maria Tripon, binecunoscută interpretă a cântecului popular oşenesc, au evoluat pe scena festivalului alături de sute de alţi participanţi din ţară şi din străinătate. Ediţia cu numărul 21 a acestui important eveniment a reunit, ca în fiecare an, sute de participanţi, formaţii care au încântat publicul prin cântece, dansuri şi obiceiuri tradiţionale autentice, instrumente muzicale şi port popular.

Ansamblul “Sânzienele” a intrat în scenă la Sighetu Marmaţiei cu dansuri oşeneşti şi ţâpurituri, fiind răsplătiţi cu numeroase aplauze şi multe premii. La categoria dansuri populare, Sânzienele au obţinut premiul întâi. Foarte multe rezultate bune au fost înregistrate şi la categoria solişti vocali, rezultate pe care le notăm în rândurile ce urmează. Astfel, premiul I a fost câştigat de Flavia Gavra şi Carolina Pop. Premiul al doilea l-au obţinut Adelina Miţan, Anamaria Ghiriti, Darius Bandi şi Vlăduţ Bandi.

Micii oşeni s-au întors acasă cu rezultate foarte bune, în competiţia de la Sighet participând 27 de ansambluri folclorice din ţară şi de peste hotare. Au evoluat pe scena festivalului internaţional“Am fost ş-om fi” Daniel Dan, Casian Pal, Alexandro Mihoc, Sabrina Pop, Georgiana Braica, Maria Remeş, gemenii Maria şi Marian Tărnar şi, bineînţeles, copiii pe care i-am enumerat mai sus, premianţii. Ansamblul folcloric “Sânzienele” a fost acompaniat de colaboratorii de suflet, Vasile Solomon la ceteră şi Mihai Zele la zongoră, care de altfel au acompaniat formaţia oşenească la toate evenimentele din perioada aceasta.

Sânzienele au susţinut un program deosebit şi cu prilejul Nopţii albe a muzeelor la Muzeul Ţării Oaşului din Negreşti, au participat şi la Proiectul interjudeţean intitulat sugestiv “De la bunii şi străbunii noştri”, proiect derulat de Şcoala Gimnazială nr. 1 Negreşti-Oaş, iar acum se pregătesc pentru evenimentele la care au răspuns pozitiv invitaţiei de a participa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with