26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

Resturile unor mumii, descoperite în bagajele unui pasager pe aeroportul din Cairo

Scris de Vasile Andreica, 27 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Agenţii de securitate de la terminalul aeroportului internaţional din Cairo au reţinut osemintele a două corpuri îmbălsămate, ascunse într-un difuzor al unui pasager. Bucăţi din schelet au fost confiscate de autorităţile locale. Ele sunt acum păstrate la muzeu înainte de a fi restaurate, potrivit Le Figaro.

Demontând dispozitivul sonor al unui pasager, agenţii de securitate ai aeroportului internaţional din Cairo au găsit resturi de mumie, anunţă Ministerul egiptean al Antichităţilor într-un mesaj publicat pe Facebook.

Osemintele au fost găsite într-un difuzor al unui pasager care călătorea către Belgia, a explicat şeful departamentului de cercetări arheologice al porturilor egiptene. Potrivit autorităţilor locale, este vorba despre o tentativă de contrabandă. „Osemintele au putut fi descoperite pentru că razele X au detectat prezenţa unui corp neobişnuit în accesoriu”, a precizat comunicatul. „Scheletul a fost examinat de un comitet de experţi, care a confirmat autenticitatea sa”.

Nu a fost furnizată nicio informaţie despre contrabandist.

Potrivit directorului unităţii de cercetări aheologice a ministerului Antichităţilor, cele două picioare, bucăţi din mâini, braţe şi o parte de tors care au fost ascunse în bagaj ar aparţine a două mumii.

Conform legii de protejare a antichităţilor, osemintele au fost confiscate şi sunt în prezent conservate la muzeu, unde vor fi restaurate.

Ţara faraonilor suscită un mare interes printre contrabandişti şi hoţii de morminte de mulţi ani. După revoluţia din 2011, antichităţi în valoare de 3 miliarde de dolari au fost scoase clandestin din ţară, potrivit site-ului Middle East Eye.

Traficul de mumii este o adevărată problemă politică şi culturală pentru guvernul egiptean care duce o bătălie acerbă pentru a recupera comorile patrimoniului său jefuit.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.